Başkan Çetin: Soruşturma var ama yolsuzlukla alakalı değil Başkan Çetin: Soruşturma var ama yolsuzlukla alakalı değil

Kapaklı Belediye Meclisi 2024 yılı Temmuz ayı toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda CHP tarafından, “İlgili belediye kanununa göre personel giderlerinin belediye giderlerinin yüzde 30’unu aşamaz ifadesi bulunmaktadır. Belediyemizde çalışan personellerin maaş ödemelerinin aksadığı görülmektedir. Tüm personel giderlerinin belediye gelirlerinin yüzde 30’unu aşıp aşmadığı ile ilgili detaylı bilgilendirmeyi grubumuza yazılı ve sözlü olarak bilgilendirilmesini arz ederiz” soru önergesi Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e sunuldu.

“BELEDİYE BAŞKANININ BÜTÜN VARLIĞINA EL KONULUR”

Gündem maddeleri oylamaya sunulmadan önce verilen soru önergesiyle ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Belediye kanununda, belediye başkanının yargılandığı 2 madde var. Hiçbir başkan yardımcı veya müdürün yargılanmadığı ama direkt belediye başkanını ilgilendiren madde. Bir tanesi tahakkuk eden alacaklılar ile ilgili kısmı o konuya çok fazla girmeyeceğim. Ama 2. madde en önemlisi. Personel giderleri bütçenin yüzde 35’in üzerine geçtiği zaman yani fazladan personel istihdamı yaparsanız, fazladan personel kadrolarını şişirirseniz bu direkt belediye başkanını ilgilendirir. Yıllar yıllar geçse de rücu belediye başkanına edilir. Görev bittikten sonra belediye başkanının kamu zararı olarak bütün mal varlığına el konulur. Sen buraya yandaşlarını doldurmuşsun, devletin parasını çar çur etmişsin ve dolayısıyla bunu geri alacağız diye bir madde var. O nedenle hiç merak etmeyin bütün belediye başkanları yani sadece ben değil buna hassasiyet ile dikkat eder.

“SİZİ İLGİLENDİRMİYOR, ÜZÜLMEYİN”

Bizim bütçemizin oranını aştığı takdirde ben direkt mali işlere sorarım zaten onlar beni uyarır. ‘Başkanım biz sınıra geldik daha fazla personel alamayız’ diye bilgi verirler. Bu nedenle siyaseten kullanılan bu ‘fazla eleman çalıştırıyorlar’ muhabbetleri sizi çok ilgilendirmiyor, üzülmeyin. Direkt olarak belediye başkanını ilgilendiriyor, ailesini ilgilendiriyor. Nihayetinde devletin parası öyle de olsa ilgili makamdaki kişiden tahsis edilir” dedi.