Kapaklı Gazetesi - Başakşehir Okulları, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından Antalya’da düzenlenen sempozyuma katılım sağladı. 

3 gün süren sempozyum Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un teşrifleri ile 29 Ocak Çarşamba günü başladı. Sempozyuma Türkiye genelinden 235 özel okuldan toplam 1315 okul kurucusu, genel müdür, müdür ve öğretmen katılım gösterdi. Ayrıca sempozyumda Kapaklı’dan da Başakşehir Okulları’nı temsilen Genel Müdür Mehmet Demirbaş ve Atölye Koordinatörü Fatih Çakar katılım sağladı.

‘’İNCELEMELER YAPTIK’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Başakşehir Okulları Genel Müdür Mehmet Demirbaş, ‘’Sempozyum boyunca farklılaştırılmış eğitim, yapay zeka, sürdürülebilirlik gibi konularda Türkiye’den ve dünyadan uygulama örnekleri üzerine katılımcılarla fikir alışverişinde bulunuldu. Kurumlarında da yapılan ve yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili paylaşımlarda bulunarak bu faaliyetleri daha ileri bir seviyeye ulaştırmak ve geliştirmek için incelemeler yaptık. Başakşehir Okulları’nın “Yaşayan Eğitim Alanları” vizyonunun diğer eğitim kurumlarındaki karşılığını ve benzer uygulama örneklerini yerinde inceledik. Bu çalışma örneklerini de Çerkezköy yöresine kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz.’’ dedi.