18 Ocak Perşembe günü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, geçtiğimiz yıl Melek Mosso krizi nedeniyle görevden alınan eski Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu.

AK Parti’nin Tekirdağ Büyükşehir adayının belirlenmesinin ardından, ilçe adaylarının ise ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

8 ADAY ADAYI VAR

Kapaklı’da tekrar aday olarak gösterilmeyi bekleyen mevcut belediye başkanı Mustafa Çetin’in dışında, partisinden aday gösterilmeyi bekleyen 7 isim daha bulunuyor. Bu isimler; Akın Yılmaz, Adem Sekmen, Ceylan Yanar, İlyas Karahan, Naci Aras, Salih Bezgin, Şakir Demirel.

ADAY LİSTESİ SIZDIRILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı Tekirdağ Aday listesi sosyal medyaya sızdırılması büyük yankı uyandırdı. Sızdırılan liste şöyle:

Malkara-Gediz Coşkun

Şarköy-Görkem Gökkaya

Süleymanpaşa-Gökhan Saygı

Hayrabolu-Osman İnan

Kapaklı-Mustafa Çetin

Ergene-Müge Yıldız Topak

Çerkezköy-Abdullah Öge

Muratlı-İmdat Altınbaş (MHP)

Saray-Mümin Buluş (MHP)

Marmaraereğlisi- Hikmet Ata

Çorlu-Metin Akgün

Sızdırılan liste sonrası AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Gümüş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

CHP’li Yontar: Atatürk’ü halkın gönlünden silemezsiniz CHP’li Yontar: Atatürk’ü halkın gönlünden silemezsiniz

“GEREKLİ AÇIKLAMA KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAKTIR”

“Kıymetli Tekirdağlılar! AK Parti Tekirdağ İlçe Belediye Başkan Aday belirleme süreci Genel Merkezimiz inisiyatifinde devam etmektedir. Süreç tamamlandığında gerekli açıklama kamuoyuyla paylaşılacaktır. Aday belirleme süreci henüz tamamlanmamış olup, günü ve saati belli değildir. Tekirdağ’ımıza saygı ile duyurulur.”

AK Parti’nin seçim beyannamesi 30 Ocak’ta Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Partinin yol haritasını açıklanacağı beyanname açıklamasında şu an için ilçe belediye başkan adaylarının duyurulup duyurulmayacağı henüz netlik kazanmasa da ilçe belediye başkan adaylarının önümüzdeki haftaya kadar açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.