Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Perşembe günü saat 10.30’da düzenlenen kahvaltıya Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Coşkun Şahin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, Çerkezköy İŞKUR Müdürü İlhan Burak, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

İHTİYAÇ SAHİBİ ENGELLİLERİMİZ VAR

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, kendilerini kahvaltı programında yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesinin resmi 900 üyesinin bulunduğunu kaydeden Çakan, “ İhtiyaç sahibi engelli kardeşlerimiz bulunuyor. Bu konuda Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Coşkun Şahin, bizlere maddi manevi destek oluyor. Engelli kardeşlerimiz için akülü arabalar gönderiyor, desteğini hep hissettiriyor. Nezdinizde kendinize teşekkür ediyorum. Bugün dört engelli kardeşimize tekerlekli sandalye vereceğiz. Belediyelerimizin, STK’ların, vakıfların desteğiyle aldığımız tekerlekli sandalyelerimizi, gerçekten ihtiyacı olan kişilere veriyoruz. En az 80-90 tane çok ihtiyacı olan engellilerimiz var. Türkiye Sakatlar Derneğimizin bu yıl Antalya’da genel kurulu yapıldı. Genel kurulda derneğimizin çalışmaları da resmi olarak incelendi. 60 şube arasında derneğimize Cumhuriyet Ödülü verildi. Birincilik ödülü de bizlerin oldu” dedi.

Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Dernek Başkanı Hayati Çakan ile yeni tanıştıklarını kaydeden Fatih Sultan Mehmet Vakfı Genel Başkanı Coşkun Şahin, “ Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı olarak ecdadın izinde güçlü nesiller yetiştirmek adına çıktığımız bu güzide yolda, engelli ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize Türkiye’nin dört bir yanındaki temsilciliklerimizle yardımcı olmaya çalıyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız, kesinlikle engelli kardeşlerimizi küçük görmüyoruz. Onlar bizler için çok kıymetlidir. Vakfımıza, Türkiye Sakatlar Derneği’ne destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler gece gündüz durmadan, bu vatan bu millet için çalışmaya devam edeceğiz. Mübarek Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine yardım göndermeye devam edeceğiz” dedi.

DERNEĞİMİZİN İHTİYAÇLARINDA HER ZAMAN YANINDAYIZ

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubemiz çok etkin bir şekilde çalışmaktadır. 2014 yılından bu yana Kapaklı Engelsiz Yaşam Evi’ni ilçemize kazandırmak için mücadele ettik. Sağ olsun Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, bu tesisi Kapaklı’ya kazandırdı. Eksik ve ihtiyaçları olmasına rağmen ilerleyen süreçte bunların da ihtiyaçlarını tamamlayacağız. Kapaklı Belediyesi olarak derneğimizin her zaman yanında oluyoruz ve ihtiyaçlarını da gidermeye çalışıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Coşkun Şahin ile yaklaşık 10 yıldır tanışıyoruz. Kendisi Kapaklı’ya özel bir ilgi göstermektedir. Yardımları için kendisine teşekkür ediyoruz. Ramazan ayında yoğun bir yardım trafiğimiz olacak. Dernek Başkanımız da bize liste iletirse elimizden gelen yardımı yapacağız” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

6 aydır Kapaklı’da görev yaptığını ve Kapaklı’da gayretli ve çalışkan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, “ Bizler de Kapaklı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak daha önce bir 10 akülü araç alıp, derneğimize teslim etmiştik. Bugün de Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın aldığı 4 aracı ihtiyaç sahiplerimize teslim edeceğiz. Belediyemizin, ÇTSO’nun ve STK’ların engelli vatandaşlarımıza yardımları devam edecek.

Birer engelli adayı olduğumuzu aklımızdan çıkarmadan, onların hayatlarını kolaylaştıracak, toplumsal yaşama katılımlarına sağlayacak her türlü desteğe hazırız. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak gerekiyor. Yaşamlarını idame ettirmeleri, bir işte çalışabilmeleri, normal vatandaşlar gibi hayatlarını sürdürebilmeleri için bizlere düşen görevler vardır. Üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız” diye konuştu.

PLAKET VERİLDİ

Kahvaltının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan tarafından desteklerinden ötürü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Coşkun Şahin’e günün anısına plaket verildi. Programda protokol üyeleri tarafından İhtiyaç sahibi 4 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.