İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımadı.

Kermes gelirleri öksüz ve yetim öğrencilere verilecek Kermes gelirleri öksüz ve yetim öğrencilere verilecek

Başkan Çetin yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Ülkemizin kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” ünvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren ÖĞRETMENLER GÜNÜ olarak kutlanmaktadır. Aynı zamanda 24 Kasım 1934 tarihinde TBMM tarafından oy birliği ile çıkarılan kanunla İlk Cumhurbaşkanımız Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal'e  "ATATÜRK" soyadı verilmiştir.

Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, ülkemizin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. İnsan Yetiştirmek, geleceğimiz olan evlatlarımızı Topluma   yararlı bireyler olarak hazırlayan öğretmenlerimiz, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında ekonomik ve sosyal statüsü en üst sıralarda   olmuştur. Öğretmenlerimiz bugün neredeyse tamamı yoksulluk, açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edilmiştir. Öğretmenlerimizin Büyük bir kısmı kredi ve borçlar ile boğuşmaktadır. Birçoğu hayatını sürdürmek veya Ailesine bakabilmek için ek iş yapmak zorunda kalmaktadır.

 Eğitim sistemimiz son 20 yıldır siyasi iktidarın yanlış yönetimi ile yapboza dönüşmüştür. Ülkemizde Eğitim sistemimizin sürekli değişmesi ve siyasi iktidarın tutarsız kararları sayesinde Eğitim ve Öğretimde Dünya sıralamasında çok gerilerinde kalmış durumdayız. Siyasi İktidarın 20 yıldır Eğitim ve öğretimde yaptığı yanlışlar en çok Öğretmenlerimizi etkilemiş ve bu durumun suçlusu Öğretmenlerimizmiş gibi topluma yansıtılmış ve Öğretmenlerimiz her geçen gün itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır.

Dünyamızda, bilim ve teknolojinin her geçen gün değişime uğrayıp, gelişmesi, ilerlemesi artan nüfusumuz ile birlikte Ülkemiz insanın, gelişmiş Ülkeler ile aynı seviyede olması için kaliteli Eğitim ve Öğretime olan ihtiyaçları da artırmaktadır. Mevcut Eğitim ve Öğretim sistemimizde Öğretmen eksiğimiz çok olmasına karşılık, 20 yıllık iktidarın Yüksek öğretim planlarında yaptıkları yanlışlardan dolayı, Öğretmenlik eğitimini tamamlamış yaklaşık 500 bin öğretmenimiz atama beklemektedir.

Son 20 yıldır siyasi İktidarın yanlış yönetiminden oluşan, tüm bu olumsuzluklara rağmen, Öğretmenlerimizin, ulusumuzun en büyük kazanımı Cumhuriyet’in değerini özümseyerek, Atatürk ilke ve İnkılaplarından, yol göstericiliğinden ayrılmayarak, laik ve demokratik kuşaklar yetiştirme görevini yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz.

Mevcut iktidar yönetiminde son Öğretmenler gününü kutluyoruz. İYİ parti İktidarında Öğretmenlerimiz Hak ettiği Ekonomik şartlara, Hak ettiği İtibara ulaşacaktır. Öğretmenlik eğitimini almış, öğrencilerine kavuşmak için bekleyen Tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerine kavuşacaklardır.

Başta, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve ebediyete göç etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmet anıyor, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla kutluyoruz."