“Dirençli Kent: Tekirdağ Yenileniyor” adlı projeyi açıklayan CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Candan Yüceer, “Dirençli Kent: Tekirdağ Yenileniyor projesi kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu Kentsel Dönüşüm Eylem Projesi kapsamında başlanan Tekirdağ’daki riskli yapıların tespiti, projelendirilmesi, güçlendirilmesi veya yenilenmesi konularında danışmanlık ve yol gösterimi yapılacak bir program başlatılacak.

“AFETLERE DAYANIKLI HALE GETİRİLECEK”

Bu program kapsamında Tekirdağ’ın tüm paydaşları ile şehirde bulunan TMMOB, ilgili STK’lar, Namık Kemal Üniversitesi ve kamu kuruluşları ile birlikte koordineli çalışılarak Tekirdağ afetlere karşı dirençli hale getirilecek.

“PROJE AŞAMALARI ŞEFFAF YÜRÜTÜLECEK”

Öncelikli olarak tamamlanacak olan Altınova Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından Çorlu Kentsel Dönüşüm Projesi’ne başlanacak. Yerinde dönüşüm modeliyle gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm projeleri ranta dayalı şekilde değil, tüm plan ve proje aşamaları vatandaşların katılımı ile şeffaf bir şekilde yürütülecek. Ayrıca Tekirdağlı vatandaşlara kentsel dönüşüm projeleri ve güvenli yapılar inşa etmek amacıyla, TEKDAŞ- Tekirdağ Kentsel Dönüşüm A.Ş. kurulacak.

“BARINMA ALANI OLARAK HİZMET VERECEK”

Mandalı: 600 tane oy lehimize dönüyor Mandalı: 600 tane oy lehimize dönüyor

Dirençli Kent: Tekirdağ Yenileniyor projesi kapsamında ayrıca Tekirdağ’ın afet planı yapılarak olası bir afetin öncesi, anı ve sonrası için gerekli planlama ve koordinasyon yönetim süreçleri tamamlanacak. Ayrıca Tekirdağ Afet Koordinasyon Merkezi (TAKOM) Afet araç ve ekipmanlarıyla donatılarak merkezde gerekli ilk yardım ve afet kurtarma eğitimleri verilecek. Merkez, bir afet durumunda toplanma ve geçici barınma alanı olarak da hizmet verecek” dedi.