Kapaklı Gazetesi - Ahilik Haftası sebebiyle Tekirdağ’da düzenlenen kutlamalarda, yılın ahisi seçilen Saraylı esnaf Ahmet Dinç’e şed kuşatıldı ve plaket verildi.

14. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Tekirdağ'da eski valilik önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Ahilik Haftası kutlamalarına Vali Yardımcısı Dr. Osman Abdullah Günaydın'ın yanı sıra Tekirdağ Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar ve çok sayıda davetli katıldı.

‘PABUCU’ DAMA ATTILAR

Çelenk töreninin ardından kutlamalar Hasan Ali Yücel Parkında düzenlenen etkinliklerle devam etti. Buradaki etkinlikte mehteran takımı ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Etkinlik daha sonra Ahilikle pabucu dama atma gösterisiyle devam etti. Günün anlam ve önemi nedeniyle açık alanda düzenlenen tiyatro gösteriminde, Osmanlı geleneklerinde 2 kalfanın esnaflık icazetinde yaptığı numune bir ayakkabı ve yelek, ustalarının beğenisine sunuldu. Ustalar yeleği yapan kalfanın işçiliğini beğenerek kalfaya icazet verirken, ayakkabı yapan kalfanın işçiliğini beğenmeyince numune ayakkabıyı alandaki bir dama attı. Tiyatroda gösterilen uygulama ile Osmanlı döneminde çıraklık, kalfalık ve ustalık sürecinin ne kadar zor bir süreçten geçtiğinin önemine de vurgu yapıldı. Aynı zamanda pabucun dama atılması deyimi gerçeklemiş oldu. Açık alanda düzenlenen tiyatroyu, vatandaşlarda büyük bir ilgiyle izledi.

YILIN AHİSİNE ŞED BAĞLANDI

Gösterilerin ardından Tekirdağ'da yılın ahisi seçilen Saraylı esnaf Ahmet Dinç'e şed kuşatılarak plaket verildi. Daha sonra yılın kalfaları ve çıraklarına girdikleri dereceler baz alınarak ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından eski Eski Tekirdağ Fotoğraflarına ait Resim ve Geleneksel El Sanatları Sergisi açıldı.