Kapaklı Gazetesi - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “23 Nisan 1920’de ortaya çıkan bu irade, müreffeh yarınlarımızın teminatı olmuştur.” dedi.

Tüm çocukların da bayramını kutlayan Vali Yıldırım, şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yokluklar ve güçlükler içinde Milli Mücadele’yi yönetmiş Yüce Türk Milleti’ni zaferlere taşımış ve Gazi Meclis olmuştur. 101 yıl önce ortaya çıkan bu irade, vatan topraklarını işgalden kurtararak, sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi; ezelden beri hür ve onurlu yaşamayı kendine ilke edinen Milletimizin egemenliğinin, birlik ve beraberliğinin timsali, müreffeh yarınlarımızın teminatı olmuştur.

Sevgili Çocuklar; 23 Nisan aynı zamanda sizlerin bayramıdır. Bu bayramın sizlere hediye edilmesi, aynı zamanda size görev ve sorumluluklar da yüklemiştir. Aziz ecdadımızın emanetlerini sahiplenmek, korumak, yüceltmek ve sizden sonraki nesillere daha mutlu, müreffeh ve kalkınmış bir ülke olarak bırakmak, onu muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak azim ve kararlılığını göstereceğinizden asla şüphem yoktur.

Sizin başarılı çalışmalarınız, ülkemizin geleceğinde ve kalkınmasında en önemli etken olacaktır. Bunun için kendinizi iyi yetiştirmeniz, sürekli geliştirmeniz, zamanınızı iyi ve faydalı etkinliklere harcamanız gerekiyor. Bu konuda gerekli fedakarlığı yapacağınıza inanıyorum. Bundan 101 yıl önce gösterilen irade ile pek çok zorluğun üstesinden geldiğimiz gibi koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde de inşallah bu zorluğun da üstesinden geleceğiz. Yeter ki koronavirüs tedbirlerine uymaya; maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına riayet etmeye devam edelim. Bu vesileyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Meclis Başkanı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum.”