Başkan Yüceer, Malkara’da incelemelerde bulundu Başkan Yüceer, Malkara’da incelemelerde bulundu

Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın  (ÇTSO) Mart - Nisan aylarında yaptığı faaliyetleri değerlendiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Ürünlerimizi ne kadar çok kendi sanayicimiz tarafından üretebilirsek dışarıya bağımlılığımız o derece de azalacaktır. ‘Bu marka, Türk markası ve siz buna güvenebilirsiniz’ dedirteceğiz.” dedi.

“ÖNEM VERMESİ GEREKEN STRATEJİ OLMALI”

Dünya standartlarında ve rekabet ortamında üretim için teknik bilginin önemine değinen Süleyman Kozuva, “Mesleki eğitim, iş dünyasının en önem vermesi gereken strateji olmalı. Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz Yıldırım’ın, Arçelik ve BSH firmalarının, içerisinde Odamız üyelerinin de bulunduğu tedarikçi firmalar ile bir araya geldiği toplantıda ‘Ürünlerimizi ne kadar çok kendi sanayicimiz tarafından üretebilirsek dışarıya bağımlılığımız o derece de azalacaktır. ‘Bu marka, Türk markası ve siz buna güvenebilirsiniz’ dedirteceğiz’ ifadelerini çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Üretim faktöründe ön plana çıkan ‘teknik bilgi’ ve bunu sağlayacak insan kaynaklarının yetiştirilmesinden önemli olduğunu söyleyen Kozuva, “Bunun da yolu elbette ki mesleki ve teknik eğitimden geçmektedir. Bu önem, önümüzdeki yıllarda bugünkünden çok daha büyük derecede kendini hissettirecektir.” Açıklamalarında bulundu.

İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİLER

Kozuva, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu anlamda Çerkezköy TSO olarak düzenlediğimiz, Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz Yıldırım, Çerkezköy ve Kapaklı Kaymakamlarımız, kıymetli protokol ile değerli üyelerimizin katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz geleneksel iftar yemeğimizin sonraki haftasında Odamızı ziyarete gelen Kardeş Odamız Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve Mersin TSO ekibini ağırladık.

“VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bu bakış açısıyla ‘Mersin İlinde Mesleki Eğitim Entegrasyonu ile İş Dünyasının Değişen İhtiyaçlarının Karşılanması Projesi’ kapsamında Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Endüstri 4.0 Laboratuvarını da gezdik. Mersin İlinde Mesleki Eğitim Entegrasyonu ile İş Dünyasının Değişen İhtiyaçlarının Karşılanması Projesi hakkında görüş alışverişi yaptığımız verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

“EĞİTİMLER DEVAM EDECEK”

Diğer yandan iş dünyamızın mevcut kadrolarının kendini yenilemesi ve güncellemesine yönelik olarak eğitimlerimiz ise pandemi sonrası kısıtlamaların esnemesi ile birlikte yüz yüze eğitime döndü. Odamız, üyelerimizin de katılımıyla “Performans Değerlendirme ve Yönetimi” eğitimi gerçekleştirildi. Bu tür eğitimlerimiz elbette ki devam edecek.

“YENİ İMKANLAR VE FIRSATLAR OLUŞTURMA HEDEFLERİNDE ÜYELERİMİZİN YAYINDAYIZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman olduğu gibi üyelerimizin hem ülke çapında hem dünyaya entegrasyon hedefinde kendini ve çalışanlarını her alanda yenilemesi ve geliştirmesi için yeni imkanlar ve fırsatlar oluşturma hedeflerinde sizlerin yayında ve hizmetindeyiz.”