Kapaklı Gazetesi - 2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi arasında yapılan protokol gereğince akademisyenler, öğrenciler ve ailelerine yönelik yapılan Afet Farkındalık eğitimlerinin kapanış webinarı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi koordinatörlüğünde yapıldı.

Möderatörlüğünü Prof. Dr. Bülent Eker’in yaptığı, konuşmacı olarak Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi dekanı  Prof. Dr. Şükrü Ersoy’un katıldığı "Tekirdağ İli ve Marmara'nın Deprem ve Tsunami Tehlikesi" konulu Kapanış Webinarına, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ NKÜ AYAY Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Handan Dökmeci ve Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol katıldı.

“TEKİRDAĞ YAKINLIĞINDAN DOLAYI ÇOK ETKİLENECEK”

Programa katılarak bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Birkaç km ötede kırılmayı bekleyen fay hattı var. Yakın zamanda belki de Büyük İstanbul Depremi olacak. İstanbul’da olacak depremden, Tekirdağ yakınlığından dolayı çok etkilenecek. Silivri’de olan depremde, Silivri’ye en yakın ilçe Marmaraereğlisi’dir. Silivri’ye Tekirdağ Valiliği, İstanbul Valiliğinden daha yakın. Önemli olan yerler değil. Ne zaman İstanbul depremi desek aslında bu bir Tekirdağ depremini de konuşmalıyız. 2021 Afet Farkındalık Yılı inşallah bilinçleneceğimiz bir yıl olur. İnsanlarımıza afetlerle alakalı eğitimler verildi. İnsanlarımızın bu eğitimleri alarak hayatlarına tatbik etmeleri önemli. Afetler değişiklik gösterir. Tekirdağ’da depremdir, Giresun’da sel, Rize’de heyelan. devletimiz afetlerle mücadelede çok çalışıyor. Hepimizin afetlere karşı bilinçlenmesi lazım.” dedi.

“BİR SAAT İÇİNDE BÜTÜN SERVETİNİZİ KAYBEDEBİLİRSİNİZ”

Ardından konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy da konuşmasında, Tekirdağ’ın doğa kaynaklı tehlikelerine (deprem, tsunami, kütle hareketeler, su kıtlığı ve kuraklık rip akıntı, salgın hastalıklar, iklim değişimi meteorolojik koşullar) dikkat çekerek afetlerden korkulmaması, ancak afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Afetlere hazırlanmanın önemli olduğunu vurgulayan Ersoy, “Bir saat içinde her şeyinizi bütün servetinizi afetlerde kaybedebilirsiniz, bunun için afet hazırlıklarına önem verin.” dedi.