Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi" kapsamında ilçelerde gerçekleştirilen toplantıların ardından Tekirdağ il genelindeki arı yetiştiricileri ile genel bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Tekirdağ İli Arıcılar Birliği, Bal Birliği ve il genelindeki arı yetiştiricilerinden seçilen temsilciler katıldı.

BİLGİLENDİRMELERDE BULUNULDU

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Arıcılığı Geliştirme ve Polisnasyon Projesi sonucunda elde edilen balın değerlendirilmesi için ortak bir girişime ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Tekirdağ'daki polisnasyon, kovan sayıları ve bal üretimi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Tekirdağ'da üretilen balın pazarlanma aşamasıyla ilgili yapılabilecek çalışmalardan söz edilen toplantı, arı yetiştiricilerinden oluşturulacak bir kurul ile bal pazarlanması konusunda fizibilite çalışmasının yapılmasının planlanmasının ardından son buldu.