Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sistemi kapsamında almış olduğu TS ISO/IEC 27001-2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini 19.10.2020 tarihinden itibaren 3 yıl geçerli olmak üzere yeniden almaya hak kazanarak bu alandaki yetkinliğini bir kez daha ortaya koydu.

Alınan sertifika ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a bir sunum gerçekleştiren Bilgi İşlem Dairesi Başkanı M. Hikmet Erzincan, alınan sertifika ve kurum içi bilgi güvenliği çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Daire Başkanı Erzincan sunumda, denetim sürecinin ve sistem üzerinde yapılan sızma testlerinin son derece başarılı geçtiğini ifade etti. Vatandaşların ve kurum verilerinin güvenliğinin ISO standartlarına uygunluğu kapsamında kontrol edildiği denetim, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından başarıyla tamamlandığını söyledi.

‘’TEKNOLOJİNİN TÜM İMKANLARINDAN FAYDALANIYORUZ”

Bilgi Güvenliği Sistemi Sertifikasının önemine değinen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bilim ve teknolojinin sağlamış olduğu bütün gelişme ve olanaklardan faydalanılarak hizmet kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Bilgi güvenliğine yönelik önlemlerin en üst düzeyde alınması son derece önemli. Bu anlamda ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikasının yeniden alınmasında emeği geçen Bilgi İşlem Dairesi Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.