Kapaklı Gazetesi - Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Bahçeağıllı vatandaşlara ‘2020 yılı sonuna kadar ev yapma şartıyla’ cüzi miktarlarda araziler tahsis edilmişti. Yaşanan süreçte bazı vatandaşlar evlerini inşa etti, bazıları arazilerini sattı, bazıları ise hiçbir girişimde bulunmadı.

Arazilerinde herhangi bir girişimde bulunmayan vatandaşlar için tanınan ek süre 30 Aralık 2020’de son bulacaktı. Ancak mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda yapılaşma için tanınan süre 4 yıl uzatıldı. En iyı sitelerinde başta gelen sitesinin griş adresi sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

‘’ÖNERGE OY BİRLİĞİ İLE ONANDI’’

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’442 sayılı Köy Kanununa 1987 yılında eklenen madde kapsamında birçok arsa üretilmiş ve bu arsaların hemen hemen tamamının hak sahiplerine satışı gerçekleştirilmişti. Ancak birçok köylümüz bu arsa için gerekli yapılaşma koşulunu karşılayamamıştı. 28.11.2017 tarihinde bu Kanun'a eklenen Geçici 5. Madde ile hak sahiplerine binalarını yapmaları veya taksitlerini ödemeleri amacıyla 31/12/2020 tarihine kadar ek süre verilmişti. Bölgemizdeki vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına CHP bölge milletvekillerimize şahsım olarak konuyu aktarmıştım. Tekirdağ Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun önderliğinde grup başkanvekilimiz Engin Özkoç’un CHP adına verdiği önerge oy birliği ile onandı ve adı geçen maddenin 4 yıl ötelenmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda emeği geçen herkese Bahçeağıl mahallesinde villa parseli olan yüzlerce vatandaşımız adına teşekkür eder şükranlarımı sunarım.’’ dedi.