Kapaklı Gazetesi - İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, milli marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andı.

Ersoy’un yaşamı ve mücadelesiyle tüm millete örnek olduğunu belirten Vali Yıldırım, mesajında şu sözlere yer verdi: “Millî Mücadele’nin kritik zamanlarının yaşandığı bir sırada Milli Marş Yarışması gündeme gelmişti, Maarif Vekaleti’nin (Milli Eğitim Bakanlığı) düzenlediği yarışmaya 724 şiir katılmıştı, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde okunan Mehmet Akif Ersoy’un “İstiklal Marşı” şiiri büyük bir heyecana neden olmuş ve çoşkulu alkışlarla Milli Marş olarak kabul edilmişti.

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız’da Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk’a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirmiştir. İstiklal Marşımız Batı Cephesi Komutanlığı’na ve diğer komutanlıklara gönderilmiş, Hakimiyeti Milliye Gazetesi’nde, Sebilürreşad Dergisi’nde ve diğer yayın organlarında yayınlanmış, Türk Milleti’ne moral ve cesaret vermiştir.

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız’ı yazmanın yanında Anadolu’yu gezerek camilerden verdiği hutbelerle Milli Mücadeleye destek olmuştur. Kendini milletine, inancına adayan, her zaman vazife aşkı ve sorumluluk şuuruyla hareket eden Mehmet Akif Ersoy, yaşamı ve mücadelesiyle bizlere örnek olmaya, bizleri etkilemeye devam etmektedir. Her mısrasında tarihimiz, medeniyetimiz, ortak değerlerimiz, vatan ve bayrak aşkı bulunan İstiklal Marşımız, Türk Milleti’nin geleceğine ışık tutmaya, milli bilinç ve hissiyatı canlandırmaya devam edecektir.

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve İstiklal Marşımız’ın şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”