Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, tüm basın çalışanlarının gazeteciler gününü kutladı.

Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Basının, toplumun aydınlanmasında ve gerçeklerin öğrenilmesinde önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Başkan Mandalı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanmaktadır. Basın, milletin müşterek sesidir. Toplumsal gelişmeleri, olayları doğru ve tarafsız bir şekilde yayarak toplumun aydınlanmasına katkı sağlayan basın, toplumun duygu, beklenti ve hedeflerini de dış dünyaya duyuran bir köprüdür.
Hayatımızın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, bizlere yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamaktadır. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir.

İlçemizde ki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların İlçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır. Bu vesileyle, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren yerelden ulusala tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.