Kapaklı Gazetesi - 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir anma töreni gerçekleştirildi.

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanvekili Özgür Cengiz, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

AKİF ERSOY’UN HAYATI ANLATILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Tarih Öğretmeni Ahmet Kırabi tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşması ile devam etti. Ardından Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sümeyye Cüsüm tarafından “İstiklal Marşımız” adlı şiir okundu ve “Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı” adlı video gösterimi gerçekleştirildi.

BİRİNCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mehmet Akif Bulgucu ve İrem Nur Çelebi tarafından “Cenk Marşı” adlı şiirinin okunması ve türkü dinletisinin ardından ilçede düzenlenen ‘İstiklal Marşımızı Güzel Okuma’ yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışmada İlkokullar kategorisinde Gazi İlkokulu öğrencisi Elif Kılıç, Ortaokullar kategorisinde Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Ecem Arslan, Liseler kategorisinde Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hayrunnisa Kıbrıs birinci oldu. Birincilere ödülleri Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından program noktalandı.