Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hunca Kozmetik’in sahibi Tunçer Hunca, konkordato talebinde bulundu.

Mali darboğazda bulunan firma için geçici koruma sağlayan konkordatoya 65 yıllık Hunca Kozmetik AŞ ile grup şirketleri Hunca Ambalaj AŞ ve Hunca Life Kozmetik Pazarlama AŞ de başvurdu. Söz konusu şirketlerin yanı sıra Tunçer Hunca, Zeynep Hunca ve Esra Yıldızoğlu için de konkordato istedi. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurunun yapılmasının ardından karar da belli oldu. Mahkeme başvuruyu değerlendirerek, şirket sahiplerine toparlanması için 3 aylık süre tanıdı. 4 Kasım 2021'e kadar geçici mühlet verilen şirketlere yönelik 3 kişilik de komiser heyeti atandı. Dr. Murat Oruç, Bağımsız Denetçi SMMM İrfan Demirci ve Dr. Halil İbrahim Alparslan, Hunca Grubu şirketlerinin geçici komiser heyeti olarak görev yapacak.

GALATASARAY’A BAŞKAN ADAYI OLMUŞTU

Galatasaray’ın Mayıs ayı sonunda yapılan kongresinde adaylığını açıklayan Tunçer Hunca, daha sonra bir diğer başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu’nu destekleyeceğini belirterek, adaylıktan çekilmişti.

65 YILLIK FİRMA

1957 yılında Adnan Hunca tarafından kurulan fabrika 20 yılı aşkın bir süredir Çerkezköy’den Balkanlara ve Ortadoğu’ya kişisel bakım ürünleri ihraç ediyordu. 140’tan fazla ülkeye ihraç gerçekleştiren firma Türkiye’de ilk kez erkek parfümü ve saç kremi yapmasıyla ön plana çıkmıştı.