Kapaklı Gazetesi - Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), pandemi sürecinde çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını korumak amacıyla “Gönüllü Sayaç Okuma” uygulamasını başlattı.

TREDAŞ, Golive iş ortaklığında SAP bulut teknolojilerini kullanarak geliştirilen Gönüllü Sayaç Okuma Uygulaması ile pandemi döneminde saha çalışanları ve aboneler arasında temasın minimuma indirilmesi, sayaç okuma süreçlerinin pratik ve daha hızlı hale getirilmesi ile müşteri deneyiminin iyileştirilmesi, gelişen teknolojinin hızına ayak uydurarak çalışmaların dijital platformlarda yürütülmesini hedefliyor.

“DİJİTALLEŞME İLE BİRLİKTE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ”

TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, müşteri hizmetleri alanında son yıllarda büyük teknolojik yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, “Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, müşterilerimize dijital deneyim sunmak için tüm ekip arkadaşlarımızla büyük gayret gösteriyoruz. Şirketler için gelecek, dijitalleşmeden bağımsız düşünülemez. Yeni teknoloji ve trendleri yakalamak için müşterilerimize, verimlilik ve dijitalleşmeyi maksimum kullandırmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl, müşteri hizmetlerinde Avrupa'daki ilk olan yapay zeka destekli dijital asistan uygulamamızı devreye almamızın ardından, bu yılın ilk çeyreğinde de Türkiye'de ilk ‘Gönüllü Sayaç Okuma' uygulamamızı başlatmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yakın gelecekte enerji sektöründe dijital dönüşümün daha da hızlanarak gelişeceğini bekliyoruz.” dedi.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM YOLCULUĞUMUZ DEVAM EDİYOR”

TREDAŞ Bilgi Teknolojileri Müdürü Yavuz Altınışık da gelişen teknolojinin hızına ayak uydurarak çalışmaların dijital platformlarda yürütülmesini önemsediklerini belirtti. Altınışık, “Gönüllü sayaç okuma uygulamamız, saha ekiplerinin daha efektif kullanılmasına, müşterilerimizin de sürece dahil edilmesiyle, faturalama süreçlerinin daha hızlı olmasına fayda sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?

Uygulamayı telefonlarına veya tabletlerine ücretsiz bir şekilde indiren kullanıcılar, ister kendi sayaçlarını, isterlerse kayıtlı oldukları bölgedeki diğer sayaçları uygulama üzerinden sisteme hızlı ve kolayca iletebilecek. Müşteriler, TC kimlik numarası, aboneliğine ait sayaç numarası ve sistemde kayıtlı olan cep telefonu numaralarına anlık gelen şifre ile uygulamaya giriş yapabiliyor. Uygulama, abonenin kendi sayacını ve sokağında bulunan tüm sayaçlarının okunabilmesine imkan sağlıyor. Uygulama içerisinde Optik Karakter Tanıma (OCR) teknolojisi kullanılarak, mobil cihaz ile çekilen fotoğraf üzerinden endeks değerlerini uygulamaya otomatik yazabiliyor. Müşteriler, sayaç üzerinde bulunan endekslerin fotoğraflarını çekerek ve uygulamaya endeks değerlerini yazarak TREDAŞ sistemine sayaç okuma sonuçlarını gönderebiliyorlar.

Android işletim sistemine sahip cep telefonu ve tabletten kullanıma sunulan mobil aplikasyon “Gönüllü Sayaç Okuma” uygulamasının, yakın zamanda IOS işletim sistemine de entegre edileceği öğrenildi.