Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışanları, son günlerde yaşanan çocuklara yönelik şiddet, suistimalin önlenmesi ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla bileklerine "Mavi Kurdele" taktı.

"TÜRKİYE'NİN HİSLERİNE TERCÜMAN OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kadın çalışanları çocukların istismar ve ihmali konusunda duyarlılığın sembolü olan mavi kurdele ile tüm dünyaya örnek oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konu ile ilgili açıklama yaptı. Albayrak, "Son zamanlarda bizleri derinden yaralayan, üzüntüye ve düşünceye sevk eden çocuk istismarı konusunda birtakım olaylara şahit oluyoruz. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin anneleri ve kadın personeli sol bileklerine mavi kurdele takarak farkındalık yaratmayı hedefledi. Bütün Türkiye'nin hislerine tercüman olduğumuzu düşünüyoruz. ‘’ dedi.

‘’YASAL TEDBİRLER DE ALINMALI’’

Son günlerde yaşanan şiddet ve istismar olayları ile ilgili yasal tedbirlerin de alınması gerektiğini dile getiren Başkan Albayrak, ‘’Büyükşehir Belediyesi olarak artık ülkemizde bu tür olayların yaşanmamasını istiyoruz. Her türlü yasal tedbirlerin alınmasını, vatandaşlarımızın hassasiyetini bekliyoruz. Tüm kurumların bu konuda yayınlar ve telkinlerle bu konunun üzerine gitmesini istiyoruz. Özellikle son günlerde yaşanan acı olaylar sonucunda bütün istismarcıları lanetliyoruz ve toplum dışına itiyoruz. Sanıyorum ki Türk adaleti gereken en ağır cezayı verecektir. Bir daha ülkemizde bu tür olayların yaşanmaması dileklerimle herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kadın personellerimizle de gurur duyuyorum. ‘’diyerek konuşmasını noktaladı.