Bölgede yaşayan yüzlerce Yozgatlı'nın buluştuğu program, 9 Mart Cumartesi günü saat 20.00'da Veliköy Kapalı Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut, Siyasi Parti Temsilcileri, Trakya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Burhan Koç, Trakya Yozgatlılar Federasyonu Kurucu Başkanı Osman Karadavut, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

''TRAKYA'DA GURBETÇİ DEĞİL EV SAHİBİYİZ''

Programın açılış konuşmasını Trakya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Burhan Koç gerçekleştirdi. Trakya'da en önemli STK'lardan biri olduklarını kaydeden Koç, '' Trakya Yozgatlılar Federasyonu, Trakya'nın en ilki ve en büyük sivil toplum kuruluşu olarak tarihteki yerini almıştır. Bölgemizde bulunan 13 bin üyemizle birlik, beraberlik ve kardeşlik bağıyla yürüyerek bir çığ gibi büyümekteyiz. Biz Trakya'da gurbetçi değil, bilakis ev sahibiyiz. Biz Trakya'da kocaman bir aileyiz. Bu ailenin tüm fertlerinin birbirine sımsıkı kenetlenmesi ve dimdik durması en büyük temennimdir.'' dedi ve federasyonun kurucu başkanı Osman Karadavut'a teşekkür ederek konuşmasını noktaladı. 

''BERABERLİĞİMİZİN DAİM OLMASINI DİLİYORUM''

Koç'un konuşmalarının ardından vatandaşları selamlayan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, ''Bu geceyi düzenleyen federasyon yönetimimize ve değerli başkanımıza teşekkür ederim. İnşallah 31 Mart günü güzel bir seçim geçireceğiz. Bu güzel akşamın siyaset yeri olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden seçimlerin hayırlı olmasını ve birlik beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Hepiniz Allah'a emanet olun.'' ifadelerini kullandı.

''7 COĞRAFYADAN İNSANLARLA BİR ARADA YAŞIYORUZ''

Düzenlenen buluşma gecesinin bir diğer konuşmacısı olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, şunları söyledi; ''Çerkezköy, memleketimizin 7 coğrafyasından insanların bir araya geldiği, birlik ve kardeşlik içerisinde; iş için, aş için çabaladığı bir yer. Çerkezköy'ün dününden bugününe, hatta yarınına hep birlikte hizmet ediyoruz. Bu hizmeti ederken ülkemizin 81 ilinden gelen tüm hemşehrilerimle kültür dayanışması içinde ortak paydada buluşuyoruz. Çerkezköy paydasında buluşuyoruz. Bizler bu birlik beraberlik duygularıyla birbirimize sımsıkı tutunarak, kenetlenerek, hep birlikte kardeşçe bir arada olmaya devam edeceğiz. Çerkezköy'de böyle bir güzelliği bizlere yaşatan tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımızı gönderiyorum.''

''BUNDAN SONRA FAHRİ HEMŞEHRİNİZİM''

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştirdi. Geceye katılmak için programlarını iptal ettiğini söyleyen Albayrak, ''Başkanımız böyle bir gece yapılacağını, birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıkacağını söyleyince biz de bütün programlarımızı iptal ettik. Gerçekten çok sevdiğim Yozgatlılarla bir arada olmanın güzelliğini yşaamak istedik. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı bundan sonra Yozgatlıların fahri hemşehrisidir ve sonuna kadar da arkasındadır.'' dedi.

Konuşmacıların ardından gece, Yozgat'a dair şiirlerin okunması ile sürdü. Ardından yöreye özgü oyun havaları eşliğinde katılımcılar unutulmaz bir gece yaşadı.