Kapaklı Gazetesi - TREDAŞ bünyesinde 2016 yılında kurulan ve çalışanların destekleriyle 4 yılda çok sayıda projeye imza atan gönüllüler grubu, Türkiye'nin de içinden geçtiği sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçları için kollarını sıvadı.

Kullanım ömrünü tamamlamış, yanmayan ve atık olarak ayrılan armatür başlıklarının sokak hayvanları için kullanılabileceğini düşünen TREDAŞ Gönüllüleri, öncelikle Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde bulunan atık malzemeleri tespit etti. Ardından, aydınlatma başlıklarının sokak hayvanlarına zarar verebilecek, vida, armatür ve tel gibi maddeleri ayrıştırıldı. Daha sonra "Enerjimiz Küçük Dostlarımız" için yapıştırmaları da yerleştirerek, ömrü bitmiş armatürlere mama ile su konularak kentin belirli noktalarına bırakıldı.

‘’ARMATÜR BAŞLIĞI TRAKYA BÖLGESİ'NDE MAMA VE SU KABI OLARAK KULLANILACAK’’

TREDAŞ'ın depolarında bulunan atıl armatür başlığı, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde kullanılacak. TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; ‘’Yaz aylarını yaşadığımız bu günlerde, TREDAŞ Gönüllüleri ekibimizin de gayretleri ile sıcak havalardan etkilenen sokak hayvanlarımıza güzel bir düşünceyi hayata geçirdik. Hayatı bizimle paylaşan can dostlarımıza değer vermeli, onları korumalı ve hayatı onlarla paylaşmalıyız. Bu proje ile hem şirketimize hurda maliyeti çok düşük olan armatür başlıkları sokak hayvanlarının beslenmesinde değerlendirilecek hem de bölgemizde sosyal anlamda katma değer oluşturacak. Biz ilk mama ve suları kendimiz bırakıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızdan da desteklerini bekliyoruz."