Yeniden Refah Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Çakı, Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Cihat Karabulut, İl Başkan Yardımcısı Burak Çapkın, ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin iştiraki ile Samsun Havzalılar Derneği'ni ziyaret etti. 13 aydır kayıp olan Fevzi Çalışkan vakasının aydınlatılması gerektiğini ifade eden partililer olayın yakın takipçisi olacaklarını da vurguladı.

Kapaklı Havzalılar Derneği Başkanı Sebahattin Altınsoy’un selamlama konuşmasının ardından buluşmada ilk sözü Yeniden Refah Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Çakı aldı. Geç tecelli eden adaletin anlamı olmadığını ifade eden Başkan Çakı, dosyayı Genel Merkeze kadar ileteceklerini ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı. Başkan Çakı, “Vatandaşın derdiyle hemhal olan bir anlayışın temsilcisi olan bizler halkımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Ülkemizdeki adalet sorunundan, ekonomiye kadar içerisinde bulunduğumuz bataktan bizi çıkaracak olan yine bizleriz. Sorunları ancak halkın içinden gelen Yeniden Refah temsilcileri çözebilir” dedi. 

230 SAYFA ARGE PROJESİ

İl Başkanı Çakı’nın ardından Tekirdağ AR-GE'den sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Burak Çapkın söz aldı. Milli Mücadele de olduğu gibi Samsun’a çıkarak seçim çalışmalarına başladıklarını aktaran Çapkın, Güneş Enerjisi çalışmalarına değindi. Çapkın, “Bizler Tekirdağ ve Kapaklı özelinde hazırlamış olduğumuz 230 sayfayı aşkın AR-GE raporlarımız ve projelerimiz ile en hazır şekilde milletimize hizmet için geliyoruz.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ

Türkiye, en güneyinden en kuzeyine kadar güneşlenme süresi olarak özellikle GES kurulumu açısından Avrupa'ya göre çok daha uygun bir konumdadır. Tekirdağ'ın yıllık Güneş radyasyon değeri ortalama 1400-1450 kWh/m²'dir. Bölgemiz aynı zamanda yıllık 2 bin 606 güneşlenme süresi ortalamasına sahiptir. Yıllık ortalama güneşlenme süresi 5 saat 54 dakika olan bölgemizde enerji sorunu bırakmayacağız. Güneş enerji santralleri inşa ederek binlerce kWh enerji üretecek ve artan miktarı elektrik dağıtım şirketlerine satarak açık veren değil kara geçmiş bir belediye imar edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Denk Bütçe hakkında da konuşan Çapkın, “Denk Bütçe, belediyemizin gelirlerini ve harcamalarını dengelemeyi amaçlayan bir yaklaşımdır. Belediyemizin gelirlerini artırırken, harcamaları da daha etkili bir şekilde yönetmek için çalışacağız. Bu, şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla kaynak oluşturmamıza ve mevcut kaynakları daha akıllıca kullanmamıza olanak sağlayacak.  

Borç almadan yeni yatırım nasıl yapacaksınız sorusuna verilecek en net cevap israfın önüne geçmek olacaktır. Borç-Faiz ve Beton-Çimento ekonomisini değiştirip kaynak üretimine öncelik vereceğiz. Denk bütçe yapıp, kaynak üretimine öncelik vererek belediyemizi kara geçireceğiz. Belediye şirketleriyle sürdürülebilirliği sağlayıp sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet vereceğiz. Denk bütçe ile birlikte, şeffaflık ve finansal sürdürülebilirlik sağlanacaktır” diye konuştu.

Son sözü alan Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Cihat Karabulut, seçim programı hakkında şunları kaydetti:

SOSYAL BELEDİYECİLİK

“Bizler Kapaklımız da sosyal belediyeciliği tesis etmek için geliyoruz. İsrafın önüne geçmek ve belediyemizi sürdürülebilir kılma hedefleriyle yola çıktık.

Kapaklı ilçesindeki ulaşım sorunlarına son vermek için otobüs seferlerini artıracağız, yolları yeniden düzenleyeceğiz ve ulaşım maliyetlerini azaltacağız. İlçemizin daha erişilebilir ve sürdürülebilir bir ulaşım ağına sahip olması için kararlıyız.

TOPLU TAŞIMA AĞLARI

Toplu taşıma ağlarını genişleterek, sık ve hızlı seferler sunarak toplu taşımayı daha çekici hale getireceğiz. Bisiklet yolları ve yaya yolları inşa ederek, çevre dostu ulaşımı teşvik edeceğiz. Trafik sıkışıklığını azaltmak için trafik akışını optimize edecek ve yoğun bölgelerde alternatif yollar sunacağız. Akıllı ulaşım sistemleri kurarak, trafik verilerini izleyecek ve daha iyi trafik yönetimi sağlayacağız.

Eğitimde kalitenin artırılması ve gençlerimize daha fazla fırsat sunulması gerekiyor. Eğitim tesislerinin modernizasyonu, okul öncesi eğitimin desteklenmesi, ücretsiz ders desteği programları ve gençlerin teknoloji alanlarında yeteneklerini geliştirebileceği atölyelerin kurulması noktalarında çalışmalar yapacağız.

yrp-fevzi1İSTİHDAM MERKEZİ

Rodop ve Çetinçalı’dan Mustafa Taşkıran’a ziyaret Rodop ve Çetinçalı’dan Mustafa Taşkıran’a ziyaret

 İlçemizde bir İş ve İstihdam Merkezi kurarak, iş arayanlarla işverenleri buluşturacak bir platform oluşturacağız Mesleki eğitim programları ve beceri geliştirme kursları düzenleyerek, iş arayanların yeteneklerini artırmalarına yardımcı olacağız. Yenilikçi sektörlerde çalışmayı teşvik ederek, araştırma ve inovasyona yönelik projelere destek sağlayacağız.

Belediyemizin sürdürülebilirlik, ulaşım ve gelir artırma hedeflerine yönelik yeni bir proje olacak olan Elektrikli Scooter Kiralama ile ilçemizi daha çevre dostu bir yere dönüştürmek ve aynı zamanda ekonomimize katkı sağlamak için önemli bir adım atmaya hazırız. Belediyemiz, ilçe sakinlerine ve ziyaretçilere yönelik çevre dostu elektrikli scooter kiralama hizmeti sunacak. Bu hizmet, kısa mesafe ulaşımını kolaylaştıracak ve trafik sıkışıklığını azaltacaktır. İlçenin çeşitli noktalarına elektrikli scooter şarj istasyonları kurarak, scooterların sürekli olarak kullanılabilir ve şarj edilebilir olmasını sağlayacağız.

Sosyal hizmetler alanında ise dar gelirli ailelerin öğrenci servis ücretleri belediye bütçesi tarafından karşılanacak. İşçilerimizin servis ve toplu taşıma araçlarını beklediği muhtelif duraklara çatısına güneş panelleri yerleştirilmiş elektrikli duraklar inşa edilecektir. Kendi enerjisini üreten bu duraklar, kışın konvektör ısıtıcılar ile sıcak, yazın ise serin bir ortam sağlayacaktır. Ayrıca her mahallemize bir kreş açılacaktır.

Hep birlikte, daha güçlü, daha adil ve daha refah bir Kapaklı inşa edeceğiz. Artık Kapaklı’da genç sesin, genç nefesin, genç başkanın zamanı geldi. Milli Görüş çağı başlasın.”