Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz hafta Aydın KYK kız yurdunda yaşanan ve Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin protesto düzenledi. Düzenlenen protestoya Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar da katılım sağladı. Sloganların atıldığı protestoda 81 ilde yaşanan KYK sorunları da gündeme getirildi.

Vali Soytürk: Sizler gün gelecek ülkemizin siyasetçileri olacaksınız Vali Soytürk: Sizler gün gelecek ülkemizin siyasetçileri olacaksınız

"BU SORUMSUZLUK, BU AYMAZLIK SON BULMALI"

Vekil Yontar, KYK'larda birçok tedbirsizlik olduğunu ifade ederek " Hepimizin bildiği üzere geçtiğimiz haftalarda Türkiye gündemini derinden sarsan bir olay yaşadık. Aydın KYK kız yurdunda bir öğrenci asansöre sıkışarak vefat etti. O asansörün her zaman arızalı olduğu ve yurt idaresini bildirildiği fakat yurt idaresinin sorumsuzca davranarak, asansörü tamir ettirmediği de ortaya çıktı. Aynı durum geçtiğimiz günlerde Ordu, Çorum illerimizde de yaşandı. Kısacası bu olay diğer olayların perdelenmemesi gerektiğini gözler önüne serdi ve 81 il KYK'larda asansör kazaları gündeme gelmeye başladı. Bizler de bu ihmalsizliğe, sorumsuzluğa, tedbirsizliği dur demek için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği protestoya katıldık. Hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ı andık. Bizlerin talebi şudur:  KYK idareleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürekli denetlenmesi ve kontrol edilmeli. Bu sorumsuzluk, bu aymazlık son bulmalı. Bir can daha kaybetmeye tahammülümüz yok" dedi.