Başkan Çetin’in acı günü: Mekanı cennet olsun Başkan Çetin’in acı günü: Mekanı cennet olsun

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla mesaj yayımlayan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, “Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin, tüm dünyaya bağımsızlık ve özgürlük sevdasının ne denli büyük olduğunu gösteren bir destanın adıdır. Düşmana karşı gösterilen eşsiz kahramanlık ve fedakarlık ruhu, bizlere vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin ne kadar büyük bir güç olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.

“TÜM İNSANLIĞA GÖSTERİLMİŞTİR”

Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşın da bir hukuku olduğunu tüm insanlığa gösterilmiştir.

“ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıl Dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.