Kapaklı Gazetesi - Kamu kurumlarında 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi sürekli işçi kadrosunda çalışan 'üniversite mezunu işçiler' 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında TBMM Genel Kurulu’na gelmesi planlanan torba yasaya, üniversiteli işçilerin memur statüsüne geçirilmelerine ilişkin bir düzenleme eklenmesini istiyor.

'TALEPLERİMİZİ İLETTİK'
 
Üniversiteli İşçiler Platformu tarafından yapılan açıklamada, "Üniversiteli işçiler, memur statüsündeki çalışma arkadaşlarıyla aynı eğitimi almıştır ve fiili olarak aynı işyerlerinde aynı işleri yapmaktadır. Buna rağmen ücret, tayin, terfi, imza yetkisi, gerekli durumlarda amirine vekalet, denetim sorumluluğu, tayin ve benzeri özlük haklarını kullanamadıkları için kağıt üzerinde maalesef vasıfsız personel olarak gözüküyor. Bu da yıllarca emek verilen eğitim sonucunda alınan diplomaların bir işe yaramadığı ve 'çerçeveli duvar süsü' olarak kaldığı düşüncesine sebep olmaktadır. 

Kıyıköylü ortaokul öğrencileri Çanakkale’yi ziyaret etti Kıyıköylü ortaokul öğrencileri Çanakkale’yi ziyaret etti

Bu yüzden, birçok çalışma arkadaşımız yüksek lisans ve doktora gibi akademik hayallerinden de maalesef vazgeçiyor, bu durum bizi çok üzmektedir. Üniversite mezunu işçiler, kamunun nitelikli insan kaynağının önemli
bileşenlerindendir. Yapılmasını istediğimiz yeni düzenlemenin çalışma barışına, bazı kurumlardaki personel açığının giderilmesine ve kamu personelinin daha etkin kullanılması açısından ülkemize ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu konudaki talebimizi yazılı olarak ilettik. Devlet büyüklerimizin haklı mücadelemizde bizlerin yanında yer alarak, yeni yasama yılında bu konuyu gündeme getirmelerini ve düzenlemenin torba yasaya dahil edilerek yürürlüğe girmesi için desteklerini bekliyoruz." denildi.