Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Spor Salonunda önceki gün oynanan karşılaşmayı Önder Yılmaz yönetirken, yardımcılıklarını ise Münevver Özemre ve Hüseyin çamcı yaptı.

Karşılaşmaya Kapaklıspor Utku Pelit, Troy Franklin, Kaan Yıldırımkanlı, Marvin Jefferson, Emir Bozyiğit, Baha Korkmaz, Alperen Demir, Serkan Özver, Kristan Nikolov, Harun Can Doğan, Cem Han kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Fenerbahçe Koleji Novotel ise Kutay Odabaşı, Yiğit Özkan, Michale Jerome Davis, Mert Emre Ekşioğlu, Edward Jamal Crosweel, Oğuzhan Göktepe, Eren Deniz, Yusuf Bayrak, Faruk Biberoviç, Gökay Hacıoğlu, Gökhan Edge Demirli kadrosuyla çıktı.

EŞİT TAMAMLANDI

Karşılaşmanın ilk periyodunda iki takımda yüksek tempoda oynamayı ve geçiş hücumlarından skor aramayı tercih etti. 5. dakika Kapaklıspor üstünlüğü ile geçilirken, periyodun sonlarına doğru toparlanan Fenerbahçe Koleji bulduğu sayılarla skoru eşitledi. Karşılaşmanın ilk periyodu ise 29-29’luk eşitlik ile tamamlandı.

 TROY TAKIMI OYUNDA TUTMAYA ÇALIŞTI

İkinci çeyrekte Fenerbahçe topu paylaşırken, Kapaklıspor’da Troy Franklin tek başına skor üreterek takımını oyunda tutmaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk yarısının sonlarına doğru daha az hata yapan konuk ekip devreyi de 55-50 önde tamamladı. İlk yarıda Troy Franklin 27 sayı (6/9 üçlük), Mike Davis 17 sayı ile oynadı, Kapaklı 8, Fenerbahçe Koleji 7 üçlük isabeti buldu. Karşılaşmanın üçüncü periyodunda savunmasını sertleştiren Kapaklıspor rakibini hataya zorlarken, periyodun bitmesine 6 dakikada kala Cem Han’ın sayısı ile karşılaşmada 63-62 öne geçti.

Kapaklı Sitespor evinde puan kaybetti Kapaklı Sitespor evinde puan kaybetti

5 SAYI FARKLA KAYBEDİLDİ

Franklin’in yeniden devreye girmesiyle Kapaklı son periyoda 72-68 önde başladı. Altı buçuk dakika kala Marvin Jefferson’a topa teması sonucunda faul çalındı, Kapaklı’nın uzunu 5 faulle maçı tamamladı ve Ed Croswell skoru 80-80 eşitledi. Gökay Hacıoğlu’nun basketi ile Fenerbahçe Koleji 3 dakika kala skoru 89-86’ya getirdi, aynı oyuncu 2 dakika kala farkı 5 sayıya (93-88) çıkardı.  Kutay Odabaşı’nın serbest atışlarıyla Fenerbahçe son 24 saniyeye 95-91 önde girdi. Serbest atışlarda hata yapmayan Fenerbahçe Kolej, karşılaşmayı 98-93 kazandı.

TROY’UN 40 SAYISI YETMEDİ

Kapaklıspor’da Troy Franklin 40 sayı (7/14 üçlük), 7 ribaund, 9 asist ile ayakta kalan isim olurken,  Kristijan Nikolov 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Harun Can Doğan 10 sayı ile oynadı. Fenerbahçe Koleji Novotel de Mike Davis 27 sayı (5/10 üçlük), 13 ribaund, 8 asist, Ed Croswell 14 sayı, 7 ribaund, 6 asist, Gökay Hacıoğlu 22 sayı, 10 ribaund, Kutay Odabaşı 10 sayı, 2 asist, Oğuzhan Göktepe 11 sayı ile oynadı.