Kapaklı Gazetesi - Geçtiğimiz günlerde otobüs seferlerine gelen zamlarların ardından, Halkalı-Kapıkule bölgesel tren bilet fiyatlarına da zam geldi. Yeni zamlarla birlikte Çerkezköy – Halkalı tren seferlerinin fiyatı 23 TL oldu.

Petrole gelen zamlara daha fazla direnemeyen otobüs firmaları biletlere zam yapmış, Çerkezköy-İstanbul arası hizmet veren seyahat fiyatları 120 TL’ye kadar yükselmişti. Son dönemlerde otobüs fiyatlarının artış göstermesi nedeniyle vatandaşlar alternatif tren yolculuğuna yönelmişti. Ulaşımda treni tercih eden vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyet Devlet Demir Yolları’nın aldığı zam kararı ile şok oldu.

YÜZDE 25 ZAM GELDİ

Yapılan açıklamayla 28 Mart tarihinde 16 TL’den 18 TL 50 kuruşa çıkan Çerkezköy-Halkalı tren fiyatlarına yüzde 25’lik bir zam daha geldi. Gelen zamlarla Çerkezköy – Halkalı seferleri 23 TL, Çerkezköy – Edirne seferleri 40 TL, Çorlu – Halkalı seferleri 30 TL, Muratlı-Halkalı seferleri 33 TL, Lüleburgaz-Halkalı seferleri 40 TL, Uzunköprü-İstanbul seferleri 52 TL, Edirne-İstanbul seferleri ise 55 TL oldu.

Yeni fiyat listesi 17 Nisan itibariyle uygulanmaya başladı.