Tekirdağ’da PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin terörist başı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını yaptığı ve 14 Mayıs'ta Tekirdağ’da Yeşil Sol Parti'nin sandık müşahidi olarak görev yaptığı belirlendi.

ŞAFAK VAKTİ OPERASYONDA YAKALANDILAR

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, TEM şube ekipleri şafak vaktinde operasyon gerçekleştirdi. PKK/KCK silahlı terör örgütü içerisinde bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın talimatlarıyla alternatif Meclis şeklinde oluşturulan ve terör örgütünün önderlik projesi şeklinde sahiplendiği Halkların Demokratik Kongresi (HDK) içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen Trakya HDK 2. Dalga operasyonunda; Tekirdağ’da 11, Çanakkale’de 5, İstanbul’da 2, Edirne’de 1, Kırklareli’de 1 şüpheli şahıs olmak üzere toplamda 20 şüpheli yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde yakalanarak gözaltına alındı.

SEÇİMDE MÜŞAHİTLİK YAPMIŞ

Polis ekipleri uyuşturucudan 4 kişiyi gözaltına aldı Polis ekipleri uyuşturucudan 4 kişiyi gözaltına aldı

Ayrıca PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren ve Tekirdağ’a geldiği belirlenen 4 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan örgüt mensuplarından birinin PKK/KCK silahlı terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden olan Abbas kod adlı Duran Kalkan'ın korumalığını yaptığı, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Tekirdağ Ebru Naim Fen Lisesinde Yeşiller ve Sol Partisinin okul müşahitliğini yaptığı tespit edildi.

Yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.