Tekirdağ genelinde altyapı faaliyetlerini yürüten Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ), artan enerji maliyetlerini en minimum seviyelere indirebilmek bir projeyi hayata geçirdi.

Çorlu’da Bahçelievler Terfi Merkezinde ve Süleymanpaşa 2.500, 5.000 ve 10.000 tonluk su depoları üzerine Güneş Enerji Santralleri (GES) imalatlarına başlandı. Çorlu’da bulunan su depoları üzerine 240 kw gücündeki güneş enerji santrali imalatı bitme aşamasına geldiği, Süleymanpaşa İlçesi 2.500 ve 5.000  tonluk su depoları üzerine toplamda 120 kw ve 10.000 tonluk su deposu üzerine 140 kw gücündeki GES imalatları da eşzamanlı olarak devam ettiği belirtildi.

503 TON CO2 SALINIMININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

İmalatların tamamlanması ile birlikte yıllık yaklaşık olarak 710.000 kwh elektrik enerjisi üretimi sağlanması ve 503 ton CO2 salınımının önüne geçilmesi planlanıyor. Üretilen enerji sayesinde tesislerde bulunan pompa motorların enerji tüketimlerinde de önemli miktarda tasarruf sağlanacağı açıklandı.

YILDA 3 MİLYON TL TASARRUF

Tekirdağ, Libya’dan gelen çöl tozu etkisinde kaldı Tekirdağ, Libya’dan gelen çöl tozu etkisinde kaldı

6 bin metrekarelik alanda yenilenebilir güneş enerji kaynağından üretilecek elektrik sayesinde, çevre sağlığı korunarak karbondioksit salınımı azaltılmış olacak. Hayata geçirilen proje ile yılda yaklaşık 3 milyon TL’lik enerji tasarrufunda bulunulacağı belirtildi