Ak Parti Tekirdağ İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatları önceki gün sessiz sedasız delege seçimini gerçekleştirdi.  Delege seçimlerinin ardından kendilerine davet gelmediğini iddia eden partililer, sosyal medyada adeta ortalığı tozu dumana kattı.

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTULAR

Delege seçimlerinin usulüne uygun yapılmadığını söyleyen partililer, Ak Parti Tekirdağ İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatlarını sosyal medyada eleştiri yağmuruna tuttular. Ak Parti tabanında karşılığı olmayan teşkilatların başındaki isimlerin, korkuyla hareket etmek suretiyle üyelerden gizli kaçak seçim yapmasına tepki gösteren bazı Ak Partililer, “FETÖ soruşturmasından sorguya alınan, ifade veren, yurtdışı yasağı bulunanlar bu seçimde oy kullandılar. Teşkilatçılık böyle yapılmaz. “ diye tepkilerini dile getirdiler.

"DELEGE SEÇİMLERİ NEDEN DUYURULMADI?"

Kapaklı’da tepkisini sosyal medyada ilk dile getiren isimler arasında yer alan Ak Parti’de Belediye Meclis Üyeliği yapan ve yönetimlerde yer alan Hüseyin Şenses, “Ak Parti’de bir dönem belediye meclis üyeliği, bir dönem yönetim kurulu, iki kez seçim koordinasyon başkanlığı yapmış birisi olarak, 15 Temmuz programı için 1200 kilometre yoldan Kapaklı’ya gelip, hemen akabinde teşkilatımızda üyelerden gizli yapılan delege seçimini sosyal medyadan öğrenmek ciddi şekilde derinden üzmüştür. Bu duruma vesile olan tüm sorumluları şiddetle kınıyorum.”  Diyerek tepkisini dile getirdi.

"UFAK TEFEK AKSAKLIKLAR OLABİLİR"

Şenses’in paylaşımı altında yorum yapan partililer ilçe yönetimine tepki gösterirken, İlçe yönetiminde yer alan bazı isimler ise yaptıkları yorumlarda delege seçimlerinin usulüne uygun yapıldığını, ufak tefek aksaklıkların yaşanmasının normal olduğunu ifade ettiler.

"FETÖ SORUŞTURMASI İLE YURTDIŞI YASAĞI KONANLAR OY KULLANDI"

En çok tepkilerin olduğu yerlerden biri de Tekirdağ merkez ilçesi Süleymanpaşa oldu. Ak Parti’de çeşitli kademelerde görev yapan Ahmet İlker Subaşı tepkisini oldukça sert sözlerle dile getirdi. FETÖ’den soruşturma geçirenlerin, yurtdışı yasağı konulanların delege seçiminde oy kullandığını iddia eden Subaşı tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“"Ben öncelikle bir AKPARTİ üyesiyim...

Ak Parti Tekirdağ İl Anakademesinde 3 dönem Yönetim Kurulu Üyeliği ve 1 dönem Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu İl Başkan Yardımcılığı Yapan bir dava neferiyim...

Bu dönemlerde 2 Cumhurbaşkanlığı, 2 Başbakan mitingi, birçok Bakan ve Milletvekili ağırlama ve sayısız Sivil Toplum Kuruluşu programlarını organize ettim. Ve hepsinden de alnımın akıyla çıktım...

15 Temmuz hain darbe girişiminin ilk saniyelerinde Tekirdağ Valiliğindeydim, son güne kadar da Sabah Ezanını duymadan nöbet yerini terkedip evime gitmedim çok şükür...

İlk defa İL deki milletvekili sayısının yarısını (3) çıkartan SKM ekibinde gururla program sorumlusu olarak görev yaptım...

Kurulduğu günden bu yana kira ödeyen Partimize İL BİNASI satın alan ekipte görev aldım...

Bir dava neferi olarak yaptıklarımın bir kısmını saymaktan hoşlanmasam da mecbur kaldığımdan bu açıklamayı yaptım...

Fakat radyo programlarının dahi sms ile üyelere bildirildiği bu dönemde İLÇE DELEGE seçiminin bana ve benim gibi Allah rızası için çalışan bir çok üyeye haber verilmemesi beni derinden üzmüştür..

Daha da üzen ise;

FETÖ soruşturmasından SORGUYA ALINAN,

FETÖ soruşturmasından İFADE VEREN,

FETÖ soruşturmasından YURTDIŞI YASAĞI bulunanlar bu seçimlerde oy kullanmışlardır...

TEŞKİLATÇILIK BÖYLE YAPILMAZ...

KALIN SAĞLICAKLA..."