Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Kapaklıspor, kendi evinde ağırladığı Çorlu Kültürspor ile berabere kaldı.

Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nin 21. Haftasında ligin favori takımlarından Kapaklıspor, Kapaklı Şehir Stadı’nda Çorlu Kültürspor ile karşılaştı. 25 Şubat 2018 Pazar günü saat 14:00’da oynanan karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Kazananın olmadığı maçta Kapaklıspor Serhat, Ömer Faruk, Çağatay, Hüseyin, Sacko, Mertcan, Gurur, Tezcan, Şaban, Berkay ve Nail ilk onbiri ile sahaya çıkarken, Çorlu Kültürspor ise Yusuf, Ertan, Uğur, Bülent, Muammer, Ferhat, Süleyman, Yusuf, Sefa, Samet ve Emre ilk onbiri ile çıktı. 

KAPAKLISPOR HIZLI BAŞLADI

Maça oldukça etkili başlayan Kapaklıspor, ilk çeyrek de üç önemli gol pozisyonu yakaladı. Kapaklıspor, 4. Dakikada Nail, 11. Dakikada Tezcan ve 14 . dakikada Şaban ile bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

İLK ATAK, İLK GOL

Maçın  27. Dakikasında gelişen ani atakta Çorlu Kültürspor, Ferhat’ın attığı golle 1-0 öne geçti. 34. dakikada Kapaklıspor Berkay ile beraberlik şansı yakaladı. Çorlu Kültürspor kalecisi Yusuf kalesinde gole izin vermedi. İlk yarıda Çorlu Kültüspor 1-0 üstünlükle soyunma odasına girdi.

BERABERLİK GOLÜ TEZCAN’DAN GELDİ

İkinci yarıyada baskılı başlayan taraf olan Kapaklıspor aradığı golü 56. Dakikada kaptan Tezcan ile buldu. Çağatay’ın ortasında  ceza sahasında topla buluşan Tezcan, şık bir dokunuşla skora eşitlik getirdi 1-1.

TOP KAYBI GOLÜ GETİRDİ

Skorda eşitliği sağlayan Kapaklıspor oyuncuları, rüzgarı da arkalarına alarak maçta öne geçme mücadelesi vermeye başladı. 59. dakikada Berkay ile bir gol pozisyonundan daha yararlanamayan Kapaklıspor’da 71. dakikada Gurur’un yaptığı hata, pahalıya mal oldu. Kendi sahasında rakip oyuncuya topu kaptıran Gurur’un hatasını, Çorlu Kültürspor’dan Sefa değerlendirdi. Kaptığı topu gol ile sonuçlandıran Sefa, sarı siyahlıları bir kez daha öne geçirdi. 2-1

MAÇIN KADERİNİ SACKO BELİRLEDİ

Yediği şok golün ardından yeniden beraberliği yakalamaya çalışan Kapaklıspor, bu dakikadan sonra tüm gücüyle rakip kaleye yüklenmeye başladı. Yakaladığı bir çok gol pozisyonundan yaralanamayan Kapaklıspor’un imdadına maçın uzatma dakikalarında Malili futbolcu Mamadou Sacko yetişti. Sacko’nun attığı golle skor yeniden eşitlendi. Maçın uzatma dakikalarında galibiyet için bastıran Kapaklıspor ataklarında gol sesi çıkmadı ve Kapaklıspor haftayı 2 puan kayıpla kapattı.

ÖNEMLİ BİR AVANTAJI KAYBETTİ

Şampiyonluk yolunda kapaklıspor’un en yakın rakiplerinin karşılaştığı maçta 1461 Karadenizspor, deplasmanda Çerkezköy Doğanspor’u 3 mağlup ederek şampiyonluk şansını sürdürdü. 

Bu maçta sahada bıraktığı 2 puanla ciddi bir avantaj kaybeden Kapaklıspor,  ligin 22. Haftasında şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi 1461 Karadenizspor ile deplasmanda karşılaşacak.