Kapaklı Gazetesi -  Kapaklıspor kendi evinde karşılaştığı Sağlamtaşspor’u 6-0 mağlup ederek ligde liderlik koltuğuna oturdu.

Tekirdağ Süper Amatör Ligi 16. hafta müsabakasında Kapaklıspor, kendi sahasında Sağlamtaşspor’u ağırladı. Kapaklı Şehir Stadı’nda gerçekleşen karşılaşmada 6-0’'lık bir skorla gülen taraf Kapaklıspor oldu. Ligin ikinci yarısına güzel bir başlangıç yapan sarı lacivertli takım, kendi evinde aldığı 3 puanla toplam 38 puana ulaşarak ligde lider oldu.

İLK ONBİRLER

Kapaklıspor maça Emre, Anıl, Tolga, Murat, Ramazan, Şaban, Tezcan, Ömer, Berkay, Koray ve Tuğrul ilk onbiri ile başladı. Konuk ekip Sağlamtaşspor ise Abdullah, Esat, Hakan, Gökhan, Serkan, Muhammet, Emre, Hasan, Ümit, Emre ve Tunahan ilk onbiri ile oynadı.

AÇILIŞI MURAT YAPTI

Maçın ilk devresinde iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi. İlk 10 dakikada ortada giden maçta Kapaklıspor, yer yer rakip kaleye ataklar geliştirdi. 13. dakikada Tolga’nın ortasında yükselen Murat’ın kafa vuruşu, kaleci tarafından uzaklaştırıldı. 18. Dakikada Tezcan, ceza sahası dışından kaleyi denedi fakat top az farkla auta çıktı. Kapaklıspor, beklediği golü maçın 20. Dakikasında buldu. Sol kanattan hızlı ilerleyen Berkay, topu ceza sahasına ortaladı. Havadan gelen topa kafa vuruşu yapan Murat, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Murat’ın golü ile Kapaklıspor 1-0 öne geçti.

KAPTAN SAHNEYE ÇIKTI

İlk golün ardından hız kesmeyen Kapaklıspor, rakip yarı sahasında daha çok oynamaya başladı. 22. Dakikada gelişen atakta Berkay, savunma oyuncuları arasından Murat’a harika bir pas çıkardı. Murat kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleciye nişanladı. Kaleciden seken topa rovaşata atan Murat’ın şutu, auta gitti. 31. dakikada Kapaklıspor’dan Ömer, rakip oyuncuya sert müdahaleden sarı kart gördü. 36. Dakikada ise sahneye çıkan Kaptan Tezcan, Şaban’ın ortasında harika bir kafa golü atarak farkı 2’ye çıkardı. Skoru 2-0’a getiren Kapaklıspor, ilk yarının devamında daha rahat bir oyun sergiledi. 39. Dakikada organize bir atak geliştiren sarı lacivertli takımda Şaban, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü kaydederek skoru 3-0 yaptı. Başka gol sesinin gelmediği ilk yarı bu skorla tamamlandı.

ŞABAN HAT-TRİCK YAPTI

İkinci yarı Kapaklıspor, rüzgarı da arkasına alarak sık sık Sağlamtaş kalesini yokladı. 61. Dakikada oyuncu değişikliğine giden sarı lacivertli takımda Berkay ve Koray’ın yerine, Mesut ve Mucahit oyuna dahil oldu. 66. dakikada Tezcan’ın korner vuruşunda Şaban, yarım vole ile fileleri havalandırdı. (4-0) 73. Dakikada Ömer’in yerine Nusredtin oyuna girdi. 76. dakikada saha içi tartışma nedeniyle Sağlamtaşspor oyuncusu Muhammet sarı kart gördü. 85. dakikada ceza sahası dışından şansını deneyen Tezcan’ın şutu, üst ağlarda kaldı. 88. dakikada Şaban, savunmadan kaptığı topa düzgün vurdu ve kendisinin üçüncü, takımının beşinci golünü kaydetti. 89. dakikada tekrar atağa kalkan Kapaklıspor’da, oyuna sonradan dahil olan Nusredtin, kaydettiği golle maçın skorunu belirledi. (6-0)

''ŞAMPİYONLUĞU HEDEFLİYORUZ''

Kendi evinde rahat bir galibiyet alan Kapaklıspor, toplam 38 puana ulaşarak ligde liderliğe oturdu. Kapaklı Sitespor ise deplasmandan beraberlikle döndü ve avaraj farklı ile liderliği Kapaklıspor’a kaptırdı. Galibiyetin ardından açıklama yapan Kulüp Antrenörü Cengiz Vural, ''Ligin ikinci yarısında liderliği yakaladık. Önümüzdeki haftalarda eksiklerimizi tespit edip gidereceğiz. Şampiyonluğu hedefliyoruz. Diğer takımlara da başarılar dilerim.'' dedi.