Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Çoban, Bölgesel Amatör Lig’e katılım için gereken katılım ücretinin yatırıldığını açıkladı. Tek tıkla sitesine giriş yapabilirsiniz. Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başvuru yaptıklarını bildiren Çoban, Kapaklıspor’un önümüzdeki sezon ligler açıldığı takdirde BAL’da mücadele vereceğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Çoban, ‘’BAL’a katılım ücretini ödedik. 21 Ocak’ta BAL liglerinin durumu ile ilgili bir toplantı yapılacak. Artık federasyonun vereceği kararı bekliyoruz.’’ dedi.

‘’ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ’’

Genç bir kadro ile yola çıkacaklarını belirten Başkan Çoban, ‘’Kendi kadromuzdan da düşündüğümüz oyuncular var. Bu bölgenin çocuklarından bir takım kurup sahaya çıkacağız. Geçen sezon yaş ortalamamız 19’du. Bu gençlere ve altyapıya önem veriyorum. Alt yapı hocalarımız Soner Çelik ve Ercan Yılmaz’a çok güveniyoruz.’’ şeklinde konuştu.

‘’BU MASRAFLARI HİÇBİR KULÜP KARŞILAYAMAZ’’

Pandemi dolayısıyla futbolcuların yaptırması gereken COVID-19 testlerinin pahalı olduğunu belirten Çoban, amatör kulüplerin bu ücreti karşılayamayacağını belirtti. Testlerin federasyon ve ilgili bakanlık tarafından yaptırılması gerektiğini söyleyen Çoban, ‘’Ligde mücadele etmek için futbolcularımıza ve teknik ekibe PCR testi yaptırmamız gerekiyor. Haftada 2 kez 30 kişilik bir ekibe test yaptırmak 1 ayda yaklaşık 36 bin TL tutuyor. Amatör kulüplerin federasyondan gelirleri zaten yok, biz kendi yağımızda kavruluyoruz. Bu masrafları hiçbir kulüp karşılayamaz.’’ ifadelerini kullandı.