Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde yaşanan kazada, hayatını kaybeden Halil Önder’in acı haberini alan yakınları ve çok sayıda vatandaş tepkilerini dile getirmek için caddede eylem yaparak yolu trafiğe kapattı.

Emniyet güçlerinin ve siyasilerin yoğun çabasına rağmen ikna olmayan halk, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in olay yerine gelmesini istedi. Kaymakam Yüzer’in olay yerine gelmesi ve cadde üzerinde gerekli önlemlerin alınacağı sözünü vermesi üzerine öfkeli kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

HALK KAYMAKAM YÜZER’İ İSTEDİ

15 Ağustos Salı günü saat 20:30’da Mithatpaşa Caddesi üzerinde bir arabanın çarpması sonucu Halil Önder(73) hayatını kaybetti. Bunun haberini alan Önder’in yakınları ve mahalleli, cadde üzerindeki kazaların ardı arkasının kesilmeyişinden yakınarak sokağa döküldü. Mithatpaşa Caddesi üzerinde yaşanan kazaların çok sayıda can kaybına neden olmasının yöneticilerin suçu olduğunu ve ihmalsizlik olduğunu ifade eden vatandaşlar, okullar açıldığında bu yol yüzünden çocukların da hayatının tehlikeye gireceğini dile getirdi.  Yaşanan kazaya tepki gösteren 200’e yakın vatandaş yolu keserek Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’i olay yerine çağırdı.

KİMSE İKNA EDEMEDİ

Halkın yolu kesip ‘’Kaymakamı bekliyoruz, yoksa dağılmayız’’ sloganlarıyla yaptığı eylemde araya kim girdiyse fayda etmedi. Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ve sözü geçen diğer ilçe hemşeri dernekleri yetkilileri de halkı ikna edemedi.

Yolun ortasında oturan ve ‘’Siyasi hiçbir amaç gütmüyoruz, amacımız devlet yöneticilerinin bu ihmalsizliğe bir son vermesi’’ söylemlerinde bulunan vatandaşlar yolu tamamen trafiğe kapattı.

GEÇMEK İSTEYEN ARAÇ SAHİPLERİ İLE TARTIŞTILAR

Vatandaşların trafiğe kapattığı caddeden geçmek isteyen sürücüler ile öfkeli grup arasında ufak arbedeler yaşandı. Yolun kapatılmasını umursamayarak refüjlerin üzerinden diğer şeride geçen ve arabasıyla kalabalığın içine giren bir sürücü ile öfkeli grup arasında kavgaya dönüşen bir tartışma yaşandı. Olay yerindeki bazı güvenlik ekipleri ve halk arasında sağduyulu olanların araya girmesi ile tartışma kısa sürede son buldu.

‘’SİZDEN SADECE 1 HAFTA İSTİYORUM’’

Yaklaşık 2 saat süren eylemden sonra Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer olay yerine geldi. Vatandaşlardan eve dağılmasını rica eden Yüzer, ‘’Bu yola hız kesicilerin yapılması gerektiğini ben de biliyorum. Sizler haklı talebinizi bize ilettiniz. İbrahim Bey burada Halil Amca’nın yakını, Belediye Başkan Yardımcımız burada, Emniyet Müdürü burada, ben Vali Bey ile görüştüm o da Büyükşehir Başkanı ile görüştü talimat verecek. 1 hafta içinde buraya hız kesiciler yapılacak. Ama bugün bu saatte bu yolu kapatırsanız hastası olan, işinden gelen, çocuğu olan vatandaşlarımızın gitmesi gereken yerlere ulaşmasını engellemiş olursunuz. Bu vatandaşlarımızın hiçbirinin bu kazada hiçbir suçu yok, belki onlarla belki kendi aranızda ufak sürtüşmeler yaşamış olursunuz. Sizden bir hafta istiyorum, bir hafta sonra bu yolda önlem alınmamış olursa gelin eyleminizi yeniden yapın. Ben diyorum ki 1 hafta içerisinde bu cadde üzerine hız kesici yapılacak, bu devletin sözü.’’ şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından merhum Halil Önder için halkla birlikte Fatiha okuyan Kaymakam, halkı dağılmaya çağırdı ve vatandaşlar alanı terk etti.