TÜBİTAK – 4006 Bilim Fuarı etkinliği düzenlendi TÜBİTAK – 4006 Bilim Fuarı etkinliği düzenlendi

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde uygulanan etkinlik programı çerçevesinde çocuklar birlikte eğlenip okul yorgunluğunu atarken, yetişkin atölyelerinde de ebeveynler, ebeveyn ve çocuğu ilgilendiren birçok konuda bilgi sahibi oldular.

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi Kadın Danışma Merkezi’nde 10.00-12.00/14.00-16.00 saatleri arasında eğlenceli ve bilgilendirici aktiviteler şeklinde gerçekleştirilen Sömestr etkinlikleri kapsamında 48–72 ay çocuklar için; İletişim Atölyesi, Hikâye Atölyesi, Mahremiyet Atölyesi, Duygularım Atölyesi hazırlanırken 7-9 yaş çocuklar için Yaratıcı Drama Atölyeleri yapıldı. Yetişkin Atölyelerinde ise İletişim Becerileri Atölyesi, Ebeveyn Tutumları Atölyesi, Mahremiyet ve Kişisel Sınırlar Atölyesi, Kadın ve Çocuk Hakları Atölyesi ve Duygular Atölyesi gerçekleştirildi. Çocuklar bu atölyelerde bir yandan becerilerini geliştirirken diğer taraftan da eğlenme fırsatı buldular. Bilişsel alan, sosyal-duygusal alan, dil gelişimi, psikomotor gelişim alanlarının desteklenmesini sağlayan atölyeler ile çocuğun kendini ifade etmesi, sosyalleşmesinin desteklenmesi, gruba uyumlu davranmasına katkı sağlandı. Bu etkinlikler sayesinde çocuklar yoğun bir ders programının ardından eğlenirken öğrenmeye devam ettiler.

BİRÇOK KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLDULAR

Yetişkinlerin ise bu atölyelerde, hem başka bireylerle hem de çocuklarıyla olan iletişiminde engelleyici ve destekleyici noktaları fark etmeleri sağlanarak, iletişim engellerinin neler olduğu ve bunların bireyin gelişimine ne gibi etkileri olduğu konularının yanı sıra ‘Çocuklarla nasıl iletişim kurmalıyız?’ sorusuna yanıt bulurken bireysel hakları konusunda, ebeveyn ve çocuğu ilgilendiren birçok konuda da bilgi sahibi oldular.

“GELİŞİM SÜREÇLERİNE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

Gerçekleştirilen programın yarıyıl tatilinde çocuklar ve yetişkinler için faydalı ve eğlenceli bir etkinlik olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bugünün minikleri, yarının büyükleri olacak. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladığımız güzel ve eğlenceli programda çocuklarımız, yarıyıl tatilini en iyi şekilde geçirdiler ve ikinci döneme moralli bir şekilde hazırlandılar. Programda yetişkinler için de atölye etkinlikleri gerçekleştirildi. Eğitime en çok bütçe ayıran belediyelerin başında geliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitime ve çocuklarımızın gelişim süreçlerine destek olmaya devam edeceğiz. Bu süreçte ebeveynlerimizi de bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımıza şimdiden başarılı bir ikinci dönem geçirmelerini temenni ediyor ve derslerinde başarılar diliyorum” dedi.

Etkinliğe katılan çocuklar ve ebeveynler, aktivitelerden çok memnun kaldıklarını belirtirken, sömestr tatillerini etkili bir biçimde geçirdiklerini, faydalı bulduklarını ve bu tarz etkinliklerin devam etmesini istediklerini dile getirdiler.