2 bin 625 metrekare arsa alanı içerisinde 960 metrekare inşaat alanına sahip olan ve tek katlı olarak inşa edilen Soğuk Hava Deposu projesinde, 1 adet Salamura Tesisi, 3 adet Soğuk Hava Deposu, kabul alanı, yıkama ünitesi alanı, Fermantasyon alanı, ofisler ve depolar yer alıyor. Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Yüksel Özdal, tesisin yapısı ve çalışma sistemi ile ilgili teknik bilgileri verdi.

“TESİSİMİZİ HİZMETE AÇMANIN GURUR VE MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ”

70 yaşındaki Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı 70 yaşındaki Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Üzüm denilince akla Tekirdağ gelir. Tekirdağ’da üzüm yetiştiriciliğinin merkezi Şarköy’dür. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda Bağcılığı Geliştirme Projemiz kapsamında verimliliği arttırmaya yönelik önemli projeler gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticilerin yanında olduk. Bağcılık ürünlerinde üretim ve kârlılığı arttırmaya yönelik Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisimizi hizmete açmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

KURDELE KESİLDİ

Hizmete açtıkları bu tesisin bağcılığın gelişimine ve üretim faaliyetlerinin daha kârlı hale gelmesine vesile olacağını dile getiren Albayrak, “Tekirdağ tarımında üzüm; meyvesi ve yaprağıyla yükselen bir değer olmaya devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlayış içerisinde üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” diyerek Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisinin hayırlı olmasını temenni etti. Törende CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve Çınarlı Mahallesi Muhtarı Coşkun Tekin de konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek tesisin açılışı yapıldı.