Kapaklı Gazetesi - CHP Kapaklı İlçe Başkan Adayı Zafer Akgün, düzenlediği basın açıklamasında gerçekleşen delege seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamasında CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’i hedef gösteren Akgün, ‘’Candan Hanım bu seçimlerde gece saat 02.00’lere kadar eşi ile birlikte tek tek alevi vatandaşların evine giderek oy istedi. Kapaklı’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni adeta karpuz gibi ikiye böldü.’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan Adayı Zafer Akgün, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Delege seçimlerinde CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in kırmızı listeye alenen çalıştığını iddia eden Akgün, seçim sürecinin devam ettiğini hatırlattı. Akgün’ün açıklamaları arasında Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e de göndermeler yer aldı. Çetin’i de hedef tahtasına koyan Akgün, 3 tane belediye meclis üyesinin Kapaklı Belediyesi’nden maaş aldığını iddialarına ekledi.

‘’ALENİ OLARAK MEZHEPÇİLİK YAPILDI’’

Açıklamasında ilk olarak Cumhuriyet Hak Partisi’nde yapılan delege seçimlerini yorumlayan Zafer Akgün; ‘’Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi’nde mahalle delegeleri seçildi ve kırmızı liste bu yarışı önde bitirdi. 12 Ocak’ta ise asıl kongre gerçekleştirilecek. Öncelikle bu seçim devam ediyor ama bu süreçte yaşadığımız hadiseleri kamuoyu ile paylaşmak istedik. Aday olduğumuz günden beri tek şey söylüyoruz; mesele Cumhuriyet Halk Partisi’nde iktidar olma meselesi değil, mesele partiyi birleştirici, bütünleştirici ve gelecek seçimlerde iktidara taşıyacak bir yönetim oluşturmak. Hep bunu söyledik, bunu savunduk. Herhangi bir arkadaşımız ilçe başkanı olabilir. Bölge milletvekilimizle de bunu konuştuk ama maalesef Candan Yüceer burada açık ve aleni olarak mezhepçilik üzerinden siyaset yapmıştır. Biz kendisinin her zaman yanında olduk, mezhepçilik yapmadık ama o öyle yapmadı. Bu seçimlerde gece saat 02.00’lere kadar eşi ile birlikte tek tek alevi vatandaşların evine giderek oy istedi. Kapaklı’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni adeta karpuz gibi ikiye böldü. Biz onun hakkında bu konuyla ilgili raporlarımızı hazırladık. Milliyetçiliğimiz bizde ulus milliyetçiliğidir. Alevisi, Sünnisi, Çerkez’i, Laz’ı farketmez; önemli olan vatanına bağlı insanları Cumhuriyet Halk Partisi kadroları arasında görmek. Vekilimiz sadece kendini düşünerek hareket ediyor ve bu da partimize zarar veriyor. Bu konuyla ilgili raporumuzu genel merkezimize götüreceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’SÜREÇ DEVAM EDİYOR’’

Sürecin devam ettiğini ve 12 Ocak’taki kongre yapılacağını hatırlatan Akgün, ‘’Seçim sürecimiz devam ediyor. 12 Ocak’a kadar olan süreyi değerlendireceğiz. Delegelerin içerisinde kırmızı listede de olsa pişmanlık yaşayan arkadaşları görüyoruz. Bu delege seçimlerinde yapılanlar partimize büyük zarar veriyor. Bu şekilde yapılan seçimlerde teşkilatın başarılı olması mümkün değil. Bizim hedeflerimiz var, hedeflerimiz üzerinde yürümek istiyoruz. Benim hedefim sadece ilçe başkanlığı değil.’’ dedi.

‘’ÇETİN KAPAKLI BELEDİYESİ’NE 1 MİLYON TL ZARAR VERDİ’’

Konuşmasının devamında Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e eleştiriler sıralayan Zafer Akgün, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Kapaklı’da yaşananları görüyorsunuz, bir belediye başkanımız var evlere şenlik. Bir belediye başkanı düşünün, 4 saat muhtarlarımız ile bir toplantı gerçekleştiriyor ve bunun 1.5 saatinde kendi memurlarını şikayet ediyor. Mahkemeye verdiğini, hatta daha ileri giderek savcılığa baskı yaptığını söylüyor. ‘Savcı noksansa İçişleri Bakanıma söyleyelim savcı getirsin, memurlarım hakkında gereken yapılsın’ diyor. Böyle bir şey olabilir mi? O memur kim? O memur devletin memuru, o belediye senin babanın çiftliği değil. Vatandaş seni 5 yıl için seçti, 5 yıl sonra kalkıp gideceksin. Zaten yargıya intikal etmiş bir konu hakkında konuşulmaz, yargı bitsin ondan sonra konuş. Bu adamlar görevlerini yapıyor, ne varsa söyle. O rüzgar gülü ile ilgili Mustafa Çetin, Kapaklı Belediyesi’ne 1 milyon TL zarar vermiştir. O rüzgar gülünün maliyeti 14 milyon lira değil, 8 milyon 300 bin TL.’’

‘’3 AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ MAAŞ ALIYOR’’

3 tane AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi’nin, belediyeden maaş aldığını iddia eden Akgün, ‘’Öyle İçişleri Bakanı’na güvenip meydanlarda atıp tutulmaz. O İçişleri Bakanı’nı da biliyoruz, çok bağırıyordu Demokrat Parti Genel Başkanı iken. Hani Tayyip Erdoğan’a hesap soracaktı. Bir baktık bakan olmuş. Onunla mı korkutuyor bu milleti? Bunları konuşmak istemiyorum ama belediye meclis üyelerine belediyeden maaş bağlanmış. Kendi düğün salonunda çalışan çocuğa maaş bağladığını söyledik cevap alamadık. O yetmedi bildiğimiz kadarıyla 3 tane AK Partili meclis üyesi belediyeden maaş alıyor. Ama bu o işlere alışmış, kendisi Enver Özel zamanında belediye meclis üyesiydi ve evlilik harcamalarını belediyeden karşıladı. Dönemin zabıta amiri ile belediye başkanı o harcamaların nasıl karşılandığını bana defalarca anlatmıştır. Şimdi aynı partili olduğu için farklı diyebilirler ama bana defalarca anlattılar.’’ Şeklinde konuştu.

‘’SEN KİMSENİN ELİNDEN TUTTUN MU?’’

Geçtiğimiz Aralık ayı olağan meclis toplantısında yaşanan personel çıkarma tartışmasını da yorumlayan Akgün, ‘’İşçiler ile ilgili mecliste konuşuyor, AK Partili kimsenin çalışmadığını söylüyor. Kardeşim sen 5 yıl belediye meclis üyeliği yaptın, İrfan Mandalı’ya çalışacak bir adam teklif ettin de almadı mı? Bunu yaparsın ondan sonra konuşursun. 15 yıl burayı Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı yürütmüş. Sen kimsenin elinden tuttun mu Mustafa Çetin? Çalışanların isimlerini okuyor, isimler üzerinden olur mu bu işler? Çıkarabilirsin ama rencide etmezsin. Kapaklı Belediyesi’nde en erken iflas eden belediye başkanı Mustafa Çetin’dir. 5 yıl bununla nasıl gidecek bilmiyorum. Her türlü film bunlarda ama söylediğin zaman hepsi sütten çıkmış ak kaşık. Bu iş ahlak meselesi.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’YÜCEER, ÇETİN’İ NEDEN ÖVÜYOR?’’

Zafer Akgün, açıklamasına şu ifadeleri de ekledi; ‘’Kapaklı’nın önünde çok büyük sorunlar var ve bunları çözecek çok iyi kadrolara ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yapılanlara dur diyecek bir kadro oluşturamayacağımız aşikar. Önümüzdeki en büyük tehlike bu. Candan Yüceer, Mustafa Çetin’i bana neden ve niçin övüyor bilmiyorum. Burada işinden çıkarılan insanlara bir kere yardımcı olmuş mu? Bu insanlar ona oy vermiş. Vekilllik Çetin’i övmekle olmuyor, buradaki insanlara sahip çıkmakla oluyor. Onlar bunu yapmıyor.’’

‘’KENDİ MAHALLESİNE SÜRGÜN YERİ OLARAK BAKIYOR’’

Başkan Çetin’in bazı memurlara mobing uyguladığını iddia eden Akgün, ‘’Mustafa Çetin 8 aylık belediye başkanı oldu da bir tane Kapaklı için meclis kararını bana getirin. Çıkıyor ‘Kapaklı’nın 50 senesini kurtardım’ diyor. Çalışmadan adamlara maaş vererek mi yoksa meclis üyelerinin altına resmi araç vererek mi kurtarıyor? İrfan Mandalı hakkında atıp tutuyorlar ama netice yok. Hakkında adli bir karar varsa sizinle beraberim ama böyle bir şey yok. Ben yerinde olsam Metin Marangoz gibi bir memuru kaybetmem. Ama o ‘Karaağaç’a sürgün ettim’ diyor. Kendi mahallesine sürgün yeri olarak bakıyor. İnsanları karalıyor, bunun başkanlıkla ne alakası var. O geldiği gün duvardan indirdiği resimlerle oraya kinle geldiğini gösterdi. Daha çıkaracak isimleri var ve partimiz böyle yaparsa bu insanlar işsiz kalmaya devam eder.’’ Diye konuştu.

''TİPİK AKP HAREKETLERİ''

Son olarak Başkan Çetin’in Ankara ziyareti ve gerçekleştirilen protokol hakkında açıklama yapan Akgün, ‘’Ben dedim ki 107 milyon lira SporToto’nun parası var, onu aldılar. Buraya 107 kere reklam yaptılar. İl Başkanı, Milletvekilleri ve Valimiz de dahil gittiler. Topu topu 107 milyon lira, Kapaklı’ya geleceği belki 10 milyon lira ve temel atarsanız bitmesi mümkün değil. İçişleri Bakanlığı’na çok güveniyorsa savcıyı tehdit edeceğine bitmeyen hükümet konağını yaptır. Bunlar tipik AKP hareketleri. Bunlara bu fırsatı veren bizim bölge milletvekilimizdir. O da bu işin içinde. Acı tablo bu.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.