Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in Erbay Caddesi’ndeki su borusu patlağı ile ilgili CHP’yi hedef alan açıklamalarına cevap veren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’Kendi başarısızlığının verdiği mutsuzlukla partimizin ilçe başkanına veya herhangi bir vatandaşımıza parmak sallamak kimsenin haddi değildir.’’ dedi.

Erbay Caddesi’nde gerçekleşen su borusu patlağı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı arasında atışmaya neden oldu. Başkan Çetin’in TESKİ, Büyükşehir ve CHP Kapaklı İlçe Yönetimini hedef alan açıklamalarının ardından, CHP ilçe yönetiminden cevap gecikmedi. Çetin’e 1 yıllık görev süresi boyunca yaptığı icraatları soran CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, AK Partili meclis üyelerinin belediyeden maaş aldığını iddia etti.

‘’CHP OLARAK ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK’’

İlçe Başkanı Yılmaz, yaptığı açıklamada koronavirüs ile ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsederek; ‘’Tüm dünyada etkili olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak ilan edilen covid-19 salgını nedeniyle ülkemiz de hassas zamanlardan geçmektedir. Bu hassasiyet içerisinde biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, elimizi taşın altına koyduk ve ilçemizde çalışmalar gerçekleştirdik. Bu bağlamda bilgilendirme broşürleri bastık ve maske, eldiven, dezenfektanlarla birlikte ilçemizin çeşitli noktalarında dağıtım yaptık. Bununla birlikte özellikle dışarı çıkamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza her an destek olmaya devam ediyoruz. Yine kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarına da destek olmaktayız.’’ dedi.

‘’KENDİ BAŞARISIZLIKLARINI BAĞIRARAK KAPATMAYA ÇALIŞIYOR’’

Ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in görevinde 1 yılı tamamlamış olduğunu belirten Erdinç Yılmaz, ‘’Covid-19 salgını nedeniyle yaptığımız çalışmalar devam ederken, takvimlerin 31 Mart 2020’yi göstermesiyle yerel seçimlerin 1. Yılını tamamlamış bulunduğumuzdan, 1 yıl önce göreve gelen belediye yönetiminin de değerlendirilmesi gerekmiştir. Bununla birlikte sayın belediye başkanının “parmak sallayarak” 01.04.2020 tarihinde yerel basına yaptığı ve ilçe başkanlığımızı hedef alan açıklamalarına da cevap vermek gerekmiştir. Sayın belediye başkanı kendi başarısızlığını bağırarak ve parmak sallayarak kapatmaya çalışıyor. Öncelikle belirtelim ki kendi başarısızlığının verdiği mutsuzlukla partimizin ilçe başkanına veya herhangi bir vatandaşımıza parmak sallamak kimsenin haddi değildir. Başarısızlık ancak çalışarak giderilir, o da belediye başkanında yoktur.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KAPAKLI’YA BİR ÇİVİ ÇAKMAMIŞTIR’’

Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili de Başkan Çetin’in söylemlerine cevap veren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’TESKİ ve Büyükşehir Belediyemiz bugüne dek Kapaklı’ya milyonluk yatırımlar yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir. Belediye başkanı koca 1 yılı bomboş geçirmenin asabiyetini ayna karşısında giderebilir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı’ya kendi görevi olmadığı, ilçe belediye başkanının partisinden oluşan hükümetin görevi olduğu halde, bir büyük okul bir büyük kültür merkezi inşa etmiştir. Altyapı projeleri hızla tamamlanmaktadır. TESKİ birimleri ödediği kiradan kurtularak büyükşehir belediyesine ait Atatürk Kültür Merkezinin giriş kısmına taşınmış ve milletin parasını korunmuştur Hükümet ise Kapaklı’ya bir çivi çakmamıştır. Kapaklı halen Hükümet konağı dahi bitmemiş bir ilçe durumundadır. Kapaklı Belediyesi ise kaldırım dahi yapamayan bir belediye konumunda olduğu gibi yüksek meblağlı kiralamalar yapmaktadır.’’ şeklinde konuştu.

‘’BELEDİYENİN BORÇLARI 1 YILDA KAÇ TL OLDU?’’

Yılmaz, ‘’31 Mart 2019 seçimlerinin üzerinden koca 1 yıl geçmesi nedeniyle yaptığımız değerlendirmeyi ve ilçe belediye başkanına sorularımızı kıymetli Kapaklılı hemşerilerimizle paylaşmak isteriz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde seçilmeniz dolayısıyla sizi tebrik ederiz. Fakat göreve başlayıp başlamadığınız halen merak konusudur. Nitekim, belediye başkanının varlığına gerek duyulmayan, rutin çöp toplama ve genel süpürge ve temizlik hizmetleri dışında 1 yıllık hizmet döneminde hiçbir şey yapmamış bir belediye yönetimiyle karşı karşıyayız. Oysa sürekli büyüyen ve gelişen, sorunları artan ilçemiz için 1 yıl çok önemli bir zaman dilimidir. Göreve ne zaman başlayacaksınız? 31 Mart 2019 itibariyle belediyenin vadesi geçmiş borçları kaç TL idi, 31 Mart 2020 itibariyle kaç TL’dir? Seçimden önce yasalar gereği sökülmesi gereken Mithatpaşa Caddesi Çiğdem Sokak kavşağında bulunan boş işyeri camlarındaki seçim reklamlarınızı ne zaman sökersiniz?’’ diye sordu.

‘’AK PARTİLİ KAÇ MECLİS ÜYESİ MAAŞ ALIYOR?’’

Kapaklı Belediyesinden maaş alan AK Partili Belediye Meclis Üyeleri olduğunu iddia eden Yılmaz, ‘’Bölgemizin gözde mesire alanı Kazak Gölü için yerli ve milli yatırımcılar yerine Katar’a giderek yatırımcı aramıştınız. Kazak Gölü’nü işletmesi kime, hangi şirkete, ne kadar bedelle verildi? Belediyeden veya belediye şirketlerinden maaş alan partinizin meclis üyesi var mıdır, var ise kim ne kadar maaş almaktadır? Ayakkabı boyacısı emekçi kardeşlerimizi kışın soğuktan, yazın sıcaktan koruyan lostra salonunu neden boşalttınız? Belediye binasına 50 metre mesafede zabıta noktası oluşturan Dünya üzerinde başka belediye örneği verebilir misiniz? Yüksek bütçeli konser, yüksek bütçeli konuşmacıların yer aldığı organizasyonlar düzenlediniz, sizce Kapaklı’nın öncelikleri nelerdir? Bu konuda ne gibi çalışmalar yaptınız? Geçen dönemde tamamlanan rüzgar enerji santralini çalıştırmayıp, bu projenin ihale komisyonunda yer alan memurları şikayet ettiniz, fakat idare mahkemesi ihalede bir yolsuzluk olmadığına kanaat getirmiştir. Rüzgar gülünün aylardır çalıştırılmaması nedeniyle ortaya çıkan zararı ne belediyeye ne zaman ödeyeceksiniz?’’ dedi.

‘’KENT A. Ş.’DEN KAÇ KİŞİ MAAŞ ALIYOR?’’

Yılmaz açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Döneminizde kurulan KENT A.Ş. isimli şirket kurulduğu veya kurucuları tarafından belediyeye hibe edildiği günden beri gündemden düşmemiştir. Halen ne yaptığı belirsiz olan bu şirketin doğrudan belediye başkanlığı tarafından verilen yazılı cevaba göre 234 bin TL zararda olduğu belirtilmektedir. Ülkemizde belediyelerin şirket kurmasındaki amaç, belediye tarafından açılan ihalelere bu şirketlerin de katılımını sağlamak, yapılacak işi daha ucuza yaptırmak ve neticeten belediye tarafından ödenecek bedelin yine belediye bütçesinde kalmasını sağlamaktır. Bunun için bu şirketlerin faaliyet alanlarının belli olması ve bu alanda gerekli teknik donanıma sahip olmaları gerekir ki, ihaleyi kazanırlarsa işi daha uygun bedelle yapabilsinler. KENT A.Ş. isimli şirketin faaliyet alanı nedir? Ne amaçla kurulmuştur? Bugüne kadar, hangi işleri hangi fiyatla yapmıştır? Ne gibi teknik donanımları vardır? Aldığı işi taşeronlardan hizmet alarak mı yapmaktadır? Buradan belediye başkanı dahil kaç kişinin ne kadar maaş almaktadır?’’

‘’40 YILLIK AĞAÇLARI NEDEN KESTİNİZ?’’

Pınar Bulvarı’nda kesilen ağaçları tekrar gündeme getiren İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’Göreve gelir gelmez işçi çıkarılmış, bu fesihlerin tamamının hukuka aykırı olduğu idare mahkemesi tarafından karara bağlanmıştır. Niçin hukuka aykırı işlemler yapıyorsunuz? Bu mahkeme kararlarının belediye bütçesine yükü ne kadardır? Kapaklı Belediyesinin başkanlık katı, tarihte hiçbir zaman olmadığı gibi, bugün gündemdedir ve herkesin dilindedir. İdari bir görevi olmayan meclis üyelerinin sürekli bu katta bulunmalarının kamu kurumu olan belediyenin ciddiyetine zarar verdiğini düşünüyor musunuz? Bu katta bulunan meclis üyelerinin görevleri nelerdir? Bir yerel gazetemizin canlı yayınında, belediye binasında bulunan müdürlük ve birimlere vatandaşın kartla geçiş yapacağını, herkesin bu katlara giremeyeceğini beyan ettiniz. Belediye binasının kamu malı olduğunu, millete ait olduğunu, vatandaşın serbestçe girebileceğini bilmiyor musunuz? Seçimden önce çevreci olacağına dair çevreci derneklere yazılı beyanatta bulunmanıza rağmen 40 yıllık ağaçları neden kestiniz?’’ ifadelerini kullandı.

‘’İTHAL BAŞKAN YARDIMCILARI KAPAKLI’YA FAYDALI MI?’’

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından göreve getirilen yeni başkan yardımcılarını da soran Yılmaz ,’’Geçmiş dönemde ilçemize kazandırılan ve milletin malı olan Pınarca çok amaçlı salonda vatandaşın düğün yapmasına neden izin vermiyorsunuz? Belediyeye ait alanları, belediyenin kendi bünyesinde iktisadi işletme varken, üçüncü kişilere kiraya verdiniz mi, kime kaç TL bedelle verdiniz, vermediyseniz verecek misiniz? Göreve geldikten sonra hiç konuşmadan, kendileriyle görüşmeden, Kapaklı’nın öz evlatları, yıllardır Kapaklı’da ikamet eden, halkı tanıyan, Kapaklı’yı bilen belediye başkan yardımcılarını hukuk tanımaz bir şekilde görevden alıp, yerine dışarıdan başkan yardımcısı getirerek Kapaklı’ya faydalı olduğunuzu düşünüyor musunuz? Eski belediye meydanını geçtiğimiz yıl ramazan ayında, ilçe belediyesine ait olmamasına rağmen, yerel esnafa zarar vererek, kime kiraya verdiniz ve belediye bu çalışmadan ne kadar gelir elde etti? Kiracı tarafından belediyeye yatırılan bedelin makbuzunu paylaşır mısınız?’’ dedi.

‘’KALDIRIM DAHİ YAPAMADINIZ’’

Pınar Bulvarındaki üstyapı çalışmalarının ne durumda olduğunu soran İlçe Başkanı Yılmaz, ‘’İlçemiz Pınar Bulvarının ve bağlı sokakları ile ilçemizin çeşitli yerlerinde alt yapı çalışmaları büyükşehir belediyemize bağlı TESKİ ekiplerince yerine getirilmiş ve bitirilmiş iken, halen hiçbir üst yapı çalışmasının yapılmadığı açıktır. Ülkemizde başarısız görülen belediye başkanları “kaldırımdan başka bir şey yapmadı” diye eleştirilirken, kaldırım dahi yapmamanız konusunda ne düşünüyorsunuz? 25.000 TL aylık kirayla, İlçe merkezinde olmayan havuzlu bir villaya belediye birimlerini taşımakla neyi amaçlıyorsunuz? Buraya taşınması planlanan birimler halihazırda kaç TL kira ödemektedir? Kapaklı Belediye Başkanı belediye ve bağlı şirketlerinden toplamda her ay kaç TL maaş almaktadır?’’ sözlerini kaydetti.

Erdinç Yılmaz, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yönelttiği bu soruların ardından 31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimler öncesi vatandaşlara verdiği vaadlerden kaçını hayata geçirdiğini de sorularına ekledi.