Kapaklı Gazetesi - CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in HDP'li belediye başkanları ile ilgili paylaşımına, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün tepki göstermişti. Bütün'ün konuyla ilgili yaptığı açıklamalara cevap veren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığını ifade edenlerle birlikte hareket edip, diğer yandan milliyetçi beyanatlarda bulunmak çok yaman bir çelişki olsa gerekir.’’ dedi.

‘’TC İBARESİNİ KALDIRAN İTTİFAKIN ORTAĞI’’

Bütün’e AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında kurulan Cumhur İttifakını hatırlatan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün’e ait, partimizi ve Parti Meclisi üyemiz ve Tekirdağ Milletvekilimiz sayın Candan Yüceer’i hedef alan basın açıklaması 3 Ekim tarihinde yerel medyada yer almıştır. Söz konusu açıklamada partimizi ve sayın milletvekilimizi Atatürk’ün ilkelerinden uzaklaşmakla suçlayan ilçe başkanı zannederiz ki, çözüm sürecinin mimarı, andımızı kaldıran, tabelalardan anlı şanlı T.C. ibaresini silen bir iktidarın ittifak ortağı olduğunu unutmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

''CHP EZELDEN BERİ HER TÜRLÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI’’

Parti olarak her türlü terör örgütünün karşısında olduklarını ifade eden Yılmaz, ‘’Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığını ifade edenlerle birlikte hareket edip, diğer yandan milliyetçi beyanatlarda bulunmak çok yaman bir çelişki olsa gerekir. Buna karşılık 97. Yılını yakın bir zamanda kutlayarak geride bırakan dünyanın en eski partilerinden biri olan partimiz, göğsünde 6 ok ile sembolleştirdiğimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden hiç ödün vermemiştir. Cumhuriyeti kuran ve ülkemize çok partili demokrasiyi getiren Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıldır bugün halen ısrarla demokrasiyi ve milli iradeyi savunmaktadır. Kuvayi Milliyenin devamı olma gururunu taşıyan partimiz, kararlılıkla ve istikrarlı bir şekilde ve ezelden beri PKK, PYD, FETÖ, IŞID gibi adı her ne olursa olsun her türlü terör örgütüne karşı durduğu gibi her türlü askeri ve sivil darbeye de karşıdır.’’ dedi.

‘’ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ’’

Son olarak Bütün’ün özür dilemeye davet eden Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’İstanbul yerel seçimleri öncesi TRT’den terörist mektubu okuyanlarla aynı kayığa binenleri tarih kaydetmiştir. Milletimiz yakın zamanda gerçekleşen yerel seçimlerde milletin değerlerinden geçinenlere attığı tokadı, en yakın seçimde tekrarlayacaktır. Unutulmamalıdır ki hakimiyet, kayıtsız ve şartsız milletindir! Bu düşüncelerle, Parti Meclisi üyemiz ve Tekirdağ halkının oylarıyla seçilen milletvekilimiz sayın Candan Yüceer’e karşı haddini aşan ifadelerde bulunan ilçe başkanını, siyasi nezaket kurallarının dışına çıkmamaya ve özür dilemeye davet ediyoruz. Yüce milletimize saygılarımızla duyururuz.’’