Kapaklı Gazetesi - Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, doğal gaz faturalarındaki artış nedeni ile basın açıklaması yaptı. ‘Yakarsa Kombiyi Parası Olan Yakar’ sloganıyla zamları protesto eden Saadet Partililer, doğal gaz ocaklarına incir ağacı dikti.

Konuyla alakalı “Vatandaş mağdur oluyor” diyen Saadet Partisi Kapaklı ilçe Başkanı Hasan Karakoç açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yazın peş peşe yapılan doğal gaz zamlarının faturası şimdi yakmaya başladı. Türkiye’nin 1 numaralı gündemi aslında yazın yapılan zamlarla enerji faturalarının bir bir gelmeye başlamasıdır. Son 39 yılın en sıcak kışını geçirmemize rağmen, oldukça yüksel gelen doğal gaz faturaları sosyal medyada da 1. gündem oldu. Yüzde 5 ve 6’lar seviyesinde zam alan emekli ve çalışan, yüzde 50’yi aşan zamlı doğal gaz faturasıyla karşılaşınca adeta ateş püskürdü. Geçtiğimiz günlerde enerji tasarruf haftasıydı. Enerji Bakanlığı ve koca koca adamlar tv ekranlarında boy gösterdiler. Vatandaşa kombiyi şöyle yak, petekleri kıs, peteğin önüne koltuk koyma, tasarruflu ol diye nasihat ettiler. Vatandaş da ‘tasarruf etsek te ısınamıyoruz’ diyor. Asıl sorun tasarruf değil enerjiye yapılan fahiş zamlardır.’’

‘’İKTİDAR VATANDAŞIN BELİNİ BÜKMEYE DEVAM EDİYOR’’

Doğal gaza gelen zamlar nedeniyle iktidarı eleştiren Karakoç, ,’’Türkiye’nin gündemi, vatandaşın gündeminin konuşulmasına bir türlü fırsat vermiyor. Vergi, harç, ceza gibi birçok kaleme zam üstüne zam yapılırken, şimdi de doğal gaz faturasında fahiş zammı gören vatandaş soluğu sosyal medyada aldı. Dünyada doğal gaz fiyatları yüzde 50 düşerken, son bir yılda Türkiye’de ise yüzde 53.8 zamlandı. 1 yılda; elektriğe yüzde 50, doğal gaza yüzde 50, akaryakıta yüzde 30, gıdaya yüzde 50, beyaz ete yüzde 40, süte yüzde 50 zam geldi. Yapılan son zamlarla 400 liralık doğal gaz faturası 200 lira olacakken 615.2 lira oldu. Ama tüm bu zamlarla birlikte TÜİK, enflasyonu yüzde 12 olarak belirledi. Yüzde 12’lik enflasyonla asgari ücretliye yapılan yüzde 15.04’lük zam, vatandaşın sırtına yüklenen zamlar karşısında adeta daha cebine girmeden eridi. Ekonomik krizden çıkış yolunu günübirlik politikalarda arayan iktidar partisi, vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Hani bir söz var ya; ‘Yakarsa dünyayı garipler yakar’. Bu ortamda ve zamlarla ancak ve ancak ‘yakarsa kombiyi parası olan yakar.’’ İfadelerini kullandı.