Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Avukat Ercan Üçel’in eski müvekkillerinden Ayten Özgen isimli bir vatandaş, Üçel hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Kapaklı’da ikamet eden Ayten Özgen isimli bir vatandaş, bir davasına bakması için anlaştığı Ercan Üçel’in avukatlık görevini yerine getirmediğini ve kedndilerini mağdur etitğini iddia etti. Mahkemede kendisini temsil etmesi için ödeme yaptığı Avukat Üçel’in hiçbir mahkemesine girmediğini belirten Özgen, ‘’Kendisi verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Milletvekilliği aday adaylığı yapacakmış, önce avukatlık görevini yerine getirsin. Bizi bilerek ve isteyerek yıprattığını düşünüyorum. ‘’ dedi.

‘’TALEP ETTİĞİ ÜCRETİ VERDİM’’

2011 yılında Kapaklı’da faaliyet gösteren bir müteahhitle iş anlaşmazlığından dolayı mahkemelik olduğunu ve Avukat Ercan Üçel ile anlaştığını belirten Özgen, ‘’2011 yılında Kapaklı’da iş hayatını sürdüren bir müteahhit ile iş anlaşması yaptık. Kendisine Atatürk Mahallesi’ndeki arsamızı vererek karşılığında burada yaptığı binadan iki daire alacaktık. Fakat kendisi sözleşme tarihi içerisinde anlaşmamıza uymadı. Zaman içerisinde kendisine gidip hakkımızı teslim etmesi gerektiğini belirttik. Kendisi vereceğini söyleyerek bizi oyaladı ve bir türlü dairelerimizi teslim etmedi. Bu süreç içerisinde inşaat anlaşmasını yaptığımız kişinin bu inşaatı bir başkasına sattığını da öğrendik. Bunu öğrenir öğrenmez mahkemeye başvurduk ve bizi müdafi etmesi için Kapaklı’nın tanınan simalarından Ercan Üçel’i tayin ettik. Kendisine bu konuda teklif götürdüğümüzde anlaşmaya vardık ve kendisine talep ettiği ücreti verdim. Kendisi de bize mahkemeyi sonlandıracağını beyan etti.’’ İfadelerini kullandı.

‘’AKŞAM 'TAMAM' DEDİ SABAH CAYDI’’

Üçel’in davayı kabul ettikten sonra birden mahkemeden caymasını kuşku verici olarak bulduğunu belirten Ayten Özgen, ‘’Kendisi önce bu müteahhitlere suç duyurusunda bulundu, bu duyuruya takipsizlik geldi. İcra Mahkemesi’nden de müteahhit şahsın birçok insana borcu olduğu için ve üzerine herhangi bir mal varlığı olmadığı için olumsuz yanıt geldi, herhangi bir verim alamadık. Ben de Ercan Üçel’e müteahhitlerin toprak sahipleri ile bir davası olduğunu ve bu davaya müdahil olmamız gerektiğini belirttim. Kendisi akşamdan 'tamam' dedi, sabah da ne olduysa caydı ve beni de caydırmaya çalıştı. ‘Hakim müdahilliğinizi kabul etmez’ dedi. Ben de hakimin böyle bir lüksü olmadığını ve kabul etmese dahi şahsına dava açacağımızı belirttim.’’ Dedi.

‘’VEKALETNAMEYE UYMADI’’

Avukat Üçel’in kendisi ile imzaladığı vekaletnameye uymadığını belirten Özgen, şunları söyledi; ‘’Kendisine bu konuda bize yardımcı olmasını ve bir dilekçe yazmasını söyledim, dilekçemizi yazdı ve hakim müdahilliğimizi kabul etti. Gereken harçları yatırdık. Sonrasında da avukatımız Ercan Üçel’e müdahilliğimizi kabul ettiğini ve vekilliğini sunması gerektiğini belirttim. Kendisine yine 'tamam' dedi, en son gün kendisine vekilliğini sunup sunmadığını sorduğumda ‘Ben vekilliğimi sunmadım, siz konuşmasını biliyorsunuz kendinizi savunursunuz’ dedi. Bizi müdafi etmedi, vekaletnameye uymadı. Vekaletnamesinde aldığı davayı bu mahkemede olmasa da bir başka mahkemede sonlandıracağına dair beyanatı vardı.’’ 

‘’VEKALET ETMESİ İÇİN 4.000 TL ÖDEDİM’’

Üçel ile 4.000 TL karşılığında mahkemede temsil etmesi için anlaştığını fakat Üçel’in davalara gelmediğini iddia eden Özgen, ‘’Ona vekalet etmesi için 4.000 TL ödedim. Ayrıca kazandığı takdirde %15 komisyon alacaktı. Fakat kendisi davamıza girmedi ve ben de bu yüzden onu şikayet edip azlettim. Bakanlık bunun gereğini yapıyordur. Biz bu konuda haklıyız, eğer kendisi beni savunsaydı bu haklılığımızın üzerine bir kat çıksaydı bu mahkeme bizim hakkımızda en hayırlı şekilde bitecekti ve bu inşaat çürümüyor olacaktı. ‘’ dedi.

‘’FETÖ’DEN ALINAN HAKİM SENEDİ YOK SAYDI’’

Özgen’in iddiaları bunlarla da sınırlı kalmadı. Davaya bakan hakimin FETÖ’den dolayı görevinden alınmadan önce, dava hakkında usulsüz kararlar verdiğini de belirten Ayten Özgen, ‘’Yargıtay’a biz itiraz ettik ve toprak sahipleri de bu konuda mağdurlar. Ben burada hakimin de kararını hukuka aykırı buluyorum, ondan da şikayetçi oldum fakat kendisi FETÖ’den dolayı görevinden alınmış. Biz ona elden sözleşme olarak bir senet sunduk, kendisi senedi yok saydı ve hiç dikkate almadı. Halbuki elden sözleşmeler haksız kazanca giriyor. Yani tarafları bir araya getirip bu senetin karşılığında ne verdiniz? Ne aldınız? diye sormalıydı, sorulmadı.  Kendisi de makamını kötüye kullanarak bunu yok saydı.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KARŞI TARAF İLE İŞ BİRLİĞİ Mİ YAPTI?’’

Özgen, ‘’Ayrıca avukatımız bize diyor ki ‘Ben kaybedeceğim davaya girmem, size de o davayı kaybedeceğinizi söylemiştim’. Ben merak ediyorum, bir avukat bir davaya girmeden kaybedeceğini nasıl bilebilir? Bence kendisi karşı tarafla iş birliği mi yapmıştır? Bilmiyorum, Önce bir mahkemeye girmesi gerek, savunmalı, sonrasında ne olduysa ona göre yorum yapsın. Hiç mahkemeye girmedi, sadece icra takibi açtı ve bir ihtar bile göndermedi. Hatta icra takibinde iken dosyalarımız hiçbir talimat verilmediği için arşive düşmüştü. Arşivden takibe yeniden biz koyduk. Dolandırıcılık davasını kendisi açtı, fakat alacak davası açması gerekiyordu. Mahkeme de bunu alacak verecek davası olarak gördüğü için süreci uzattı.’’ Sözlerini kaydetti. 

‘’ÖNCE AVUKATLIK GÖREVİNİ YERİNE GETİRSİN’’

Üçel’in geçtiğimiz günlerde Ak Parti’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olmasına da değinen Özgen, son olarak şunları söyledi; ‘’Benim buradaki şikayetim Avukatım beni yarı yolda bıraktı, ayrıca FETÖ’den alınan hakim de usulsüz bir karar verdi. Ercan Bey bazen kendi sayfasından Belediye Başkanı olamazsa, vekil olamazsa bu Kapaklı’nın vebali onun üzerineymiş. Peki benim vebalim kimin üzerine? Ben başka avukatlarla görüşmeye gittiğimde onlar ‘Meslektaşımızın yarım bıraktığı davayı alamayız etik değil önce azlet’ dediler. Kendisi çok iyi yürekli görünüyor ama dışı sizi içi beni yakıyor. Dediğim gibi kendisi verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Milletvekilliği aday adaylığı yapacakmış, önce avukatlık görevini yerine getirsin. Bizi bilerek ve isteyerek yıprattığını düşünüyorum.’’