TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından kendisi adına verilen yemek programında Kapaklı’daki iş adamları ve STK Başkanları ile bir araya geldi. Düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kurum Müdürleri, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, AK Parti İl ve İlçe yönetimleri, STK Başkanları, Muhtarlar ve iş adamları katılım gösterdi.

‘’CUMHURBAŞKANIMIZ KAPAKLI’NIN ANAHTARINI İSTEDİ’’

Programın açılış konuşmasını Cumhur İttifakı’nın Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin gerçekleştirdi. Çetin konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Vizyon kent yolunda hep beraber taşın altına elimizi koyacağız. Bende Kapaklı’nın tüm sorunlarını biliyorum. Tüm bu sorunları bilen birileri olarak Kapaklı’daki inşaat sektöründeki eksikliklerini iş adamlarımız ile beraber çözeceğiz. Esnafımızın önünü açmak için hep beraber biz olacağız. Cami yaptırma ve yaşatma derneklerimizle tüm camilerimizin temizliklerini yapacağız. Muhtarlarımız demokrasinin temel taşıdır. Onlarla beraber Kapaklı’nın sorunlarını çözeceğiz. Kapaklı’yı Tekirdağ’ın en güzel ilçesi yapmak için çalışacağız. Burası genç bir ilçe. Koşmak isteyen ama ayağında prangaları olan bir ilçemiz. Ben, yöneticilik anlamında tecrübeli olarak bu prangaları çözeceğiz. Cumhurbaşkanımız bizzat benden Kapaklı’nın anahtarını istedi. Onu mahcup etmemek için hep beraber çalışacağız.’’ dedi.

‘’ALLAH BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN’’

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, programda gerçekleştirdiği konuşmasında, ‘’TBMM Başkanımıza verilen bu kutsal görevde kendilerine başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Sizlere ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerine vermiş olduğu desteklerden dolayı şahsım ve tüm esnaflarımız adına teşekkürlerimi sunarım. Bir Tekirdağ’lı olarak sizinle gurur duyuyoruz, başarılarınızın devamını diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.’’ Şeklinde konuştu.

‘’TÜRKİYE ZOR SÜREÇTEN BAŞARIYLA ÇIKMIŞTIR’’

Dükanlı’nın ardından katılımcılara hitap etmek üzere kürsüdeki yerini alan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “ Türkiye'nin dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Türkiye'yi bugünlere taşıyan; siyasi istikrar, ekonomik büyüme, uluslararası itibar. Bütün bunların temelinde milletle devletin bütünleşmesi var. Türkiye bunu sağladı. Daha önce devletin, milletin değerlerini, arzularını, taleplerini dikkate almayan yaklaşımları vardı hükümetlerimizin. O yüzden uzun ömürlü olmadılar, devam etmediler, bunun için bir seçimde kazanan diğer seçimde kaybedip gitti. 2002'den bu yana devam eden milletle devletin bütünleşmesi. Cumhurbaşkanımızın temel meselesi milletimizin arzularını, taleplerini yerine getirmek, sorunlarını çözmek. Türkiye bugüne kadar her zor süreçten başarıyla çıkmıştır” ifadelerini kullandı. 

‘’ÖNCE TAYYİP ERDOĞAN SOKAĞA İNDİ’’

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin yaşandığı geceden kısa bir anektod paylaşan Şentop “ Bu millet-devlet bütünleşmesi milletin güvenini kazanmakla ilgili bir husus. Bu güven nasıl kazanılıyor? Önce söz vereceksiniz, sözünüzü tutacaksınız, sonra bir şey yapmasını istiyorsanız milletten onu önce siz yapacaksınız. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız televizyona bağlandı ve ne dedi? 'Bu Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı, darbe girişimine karşı sokaklara inin.' Milletimiz sokaklara indi mi? İndi. Türkiye daha önce de bu tür darbelerle karşılaştı ama bu tür çağrı yapan bile olmadı. Tayyip Erdoğan bunu söyleyince milletimiz sokaklara indi. Niye? Herkes biliyor ki bu sözü söyleyen Tayyip Erdoğan önce kendisi sokağa inecektir” ifadeleri ile konuşmasını noktaladı.

Şentop’un konuşmalarının ardından Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı tarafından kendisine teşekkür plaketi takdim edilerek program noktalandı.