Kapaklı Gazetesi - İşyerleri kapalı esnafın bitme noktasına geldiğini ifade eden İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, "Esnaf izah istiyor. Açıklama bekliyor. Restorantı açık İktidar partisi Tekirdağ İl Başkanı çıksın esnafa niçin kapalı olduğunu anlatsın.” dedi.

“ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

Esnafın zor günlerden geçtiğini belirten İlçe Başkanı Darıcı, "Bildiğiniz gibi uzun bir süredir vatandaşlarımızla temas halinde durumlarını gözlemleyip dertlerini, sıkıntılarını dinlemekteyiz. Bugün burada geçirdiğimiz zor günler hakkında durum değerlendirmesi yapmak için toplandık. Devletine olan vatandaşlık görevini her zaman yerine getiren vatandaşlarımız bu zor zamanlarda maalesef ki Sosyal Devleti yanında görememiştir. Pandemi sürecinde alınan kararlar gereğince, gerek tam, gerekse de yarım kapanan, kısıtlamalar çerçevesinde kapanmasa da ciddi gelir kaybına uğrayan başta; kahvehaneciler, kafeler, restoranlar ve lokantalar gibi birçok esnafımızın ve çalışanlarının dayanacak gücü kalmamıştır." dedi.

“KAPALI İŞLETMELER BİTME NOKTASINA GELDİ”

Pandemi dolayısıyla faaliyetlerine ara veren esnaflara çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Darıcı, "Özellikle her restoran ve kafenin paket servis yapabilme kabiliyeti varmış gibi 'Kapanmadılar sadece paket servise geçtiler' denilmesi asla kabul edilemez. Bu kararı alanlar herkesin alışık olduğu işin, paket servisten ne kadar farklı olduğunu bilmedikleri aşikardır. Yaklaşık 2 milyon kayıtlı çalışanı, kayıt dışı sayısı belirsiz fazlalıkta, minimum 2 kişilik aileleri ile hesaplanırsa ülke nüfusunun yüzde 10’una tekabül eden ve dolaylı olarak birçok sektöre can suyu olan bu ekonominin durmasından bahsediyoruz. Bu işletmeler bu illet bitecek diye kapanmıştır. Görünen o ki bu işletmelerin kapanması bu illeti bitirmemiş ancak kapanan işletmeler bitme noktasına gelmiştir." dedi.

“ACİLEN İŞLETMELER AÇILMALI”

Eğlence mekanlarındaki bazı işletmelerin açık olduğuna da dikkat çeken Darıcı, "Bu günlerde siyasi parti kongreleri tüm hızıyla yapılırken aynı zamanda, kayak merkezleri, otel restoranları, AVM'ler, bankalar, ve dinlenme tesisi adı altındaki işletmelerin bir çoğu hiçbir sosyal mesafe kuralına dahi uymadan faaliyetlerine devam etmektedir. Bu konu halkımızın vicdanında devlete karşı olan adalet duygusunu bitirme noktasına getirmiştir. Böyle davranarak bu aziz milleti daha fazla yıpratmaya hakkınız yok. Mağdur olan işletmelerin gerekli önlemlerin alınması şartı ile acilen açılmasını talep etmekteyiz" diye konuştu.

“AK PARTİ İL BAŞKANININ İŞLETMESİ AÇIKKEN, VATANDAŞINKİ NİYE KAPALI?”

AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının yakın tarihte gerçekleştirdiği kongrelere de değinen Darıcı, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; "İlimizde iktidar partisi tarafından kongreler yapıldı. Salonlar ağzına kadar dolduruldu. Buna rağmen hala esnafın kapalı dükkanları açılmıyor. Süleymanpaşa esnafımızı dinliyoruz. Bize soruyorlar AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan'ın restorantı açıkken biz niye kapalıyız diye soruyor. Yine bu işletmelerde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı tarafımıza iletiliyor. Özcan'ın dükkanı açıkken diğerlerinin niye kapalı olduğunu anlamış değiliz. Sayın Özcan çıksın bunu Süleymanpaşa esnafına anlatsın. Belki yasal hakkı olduğunu söyleyecektir ama zor durumdaki esnafın suçu ne. Sayın Özcan iktidar partisinin il başkanı olarak tüm vatandaşlarımıza ilgili işletmenin yöneticisi olarak ta tüm meslektaşlarına bu konu hakkında cevap vermesi gerekmektedir."