Kapaklı Gazetesi - MHP Çerkezköy eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, düzenlediği kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi. Çerkezköy Belediyesi’ndeki dolandırıcılık konusu ile ilgili açıklamalar yapan Ordu, AK Parti Teşkilatına da eleştirilerde bulundu.

Çerkezköy siyasetinin duayen isimlerinden Mustafa Ordu, basınla bir araya gelerek Çerkezköy Belediyesi’ndeki dolandırıcılık konusunu değerlendirdi. Konunun Çerkezköy’deki her bireyi ilgilendirdiğini dile getiren Ordu, ‘’Seçimlerden sonra belediye başkanının ve memurların tespit ettiği bir yolsuzluk olayı ortaya çıktı. Buna yolsuzluk mu? Dolandırıcılık mı? Rantçılık mı? diyeceğiz henüz belli değil ama Çerkezköy’de her vatandaşı ilgilendiren bir konu. Çerkezköy’deki her vatandaşın geleceğini ilgilendiren, çocuklarının nafakası olan emekleri burada var. Asgari ücretle çalışan vatandaşların paralarının birileri tarafından yenilmesine kimse razı değildir. Bu işin tabi ki içinde olanlar kimlerdir bilmiyorum ama bu işi Cumhuriyet Başsavcılığına hemen bildiren Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bu işin tabi ki hukuki boyutu da var. İş savcılığa intikal etmesinin ardından sayın başkanımız müfettiş istemiş ve olayın çözülmesi için çalışmalara başlamıştır.’’ dedi.

‘’BAŞKAN’A GÖZ DAĞI VERİR GİBİ AÇIKLAMADA BULUNDULAR’’

Olayla ilgili siyasilerin açıklamalarına da değinen Ordu, ‘’Ardından birileri bu işi örtbas etmek için belediye başkanına gözdağı vermek gibi açıklamalarda bulunmuştur. Şimdi daha ne olduğunu anlamadan açıklamalar yapıldı. Belediyeye yardımcı olması gereken iktidar partisi ilçe başkanının ilk açıklaması ‘Kayyum atanması lazım’ oldu. Bu ilçe başkanı herhalde kayyum atanmasını istemesinin sebebi başkana gözdağı vermek. Yani diyor ki ‘Bu işin üstüne fazla gitme yoksa kayyum atanır’ der gibi geldi bana. Bu siyasi tecrübe, birikim ve tespitlerime dayanarak söylüyorum. Şimdi iktidar partisi ilçe başkanı arkadaşımız önce kendi etrafındaki arkadaşlarına bakacaktı. Eğer bu işe karışmış arkadaşları varsa onları tespit edecek ve belediye başkanı ile birlikte hareket edecekti. Ama şu an iktidar partisinin müfettiş tayin etmesi gerekirken, henüz müfettişin dahi gelmediğini gördük.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BU İŞİ YAPANLAR HALA BELEDİYEDE GÖREVLİ’’

Ordu açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’İktidar partisi ilçe başkanı bu işin üstünü kapatmak istiyor. Sayın ilçe başkanı sağına ve soluna almış olduğu eski ilçe başkanı ve yönetimini duyduğuma göre bu işle alakası var. 2005-2006 yıllarında minibüs hatlarından tahsis edilen para da aynı bu şekilde tahsis edilerek, belediye kasasına girmedi, o zamanlar sesleri çıkmadı. Ben bu arkadaşlara diyorum; ‘Eğer bu işe başlayacaksanız 1999 yılından itibaren başlayın’ Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ve şu ellerin çalışarak çocuklarına ekmek yediren vatandaşların hakkını yiyenler hakkında yasal işlemlerin başlatılması lazım. Asıl büyük vurgun 2005’te yapıldı Çerkezköy’de. Ama ne hikmetse o gün bu işi yapanlar hala belediyede görevli olduğunu görüyorum. Bu iş nasıl olur? Spor kulübü yöneticiliği yapar, minibüs hattı işletir, hala o koltuklarda oturur. O yüzden bu incelemenin daha detaylı yapılması lazım, müfettiş gelmesi lazım. Bu işin sağlıklı olarak müfettişle yürüdüğünü ve belediyenin de zarar görmeyeceği kanaatindeyim.’’

‘’ERDOĞAN’IN OYLARINI TOPLADINIZ’’

Son olarak konunun adli bir olay olduğunu ve siyasete alet edilmemesi gerektiğini savunan Mustafa Ordu, ‘’İlçe Başkanının da şunu istemesi lazım. Belediyeyi 5 bin oyla kaybettikten sonra ben bu işi yapamadım yerime kayyum atayın demesi lazım. Kendisi genç bir arkadaş ama önce konuştuklarını, yani iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırması lazım. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarıyla bu kadar oy topladınız, biraz daha çalışsaydınız başkanlık sizin olurdu. Tavsiyemiz budur kendisine. Bu işin müfettişle daha sağlıklı yürüyeceğine inanıyorum.’’ İfadelerini kullandı.