CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ile birlikte CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. CHP Tekirdağ İl Yönetimi olarak 12 Belediye Başkanı’nın da yanında olduklarını dile getiren Ökten, “Biz CHP Tekirdağ İl örgütü olarak 12 belediye başkanımızın yanındayız. Sonuna kadar da yanında olmaya devam edeceğiz. “diye konuştu.

“KAÇ KİŞİYE FETÖ’DEN TAKİPSİZLİK VERİLDİ?”

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’den cevap alamadığı soruyu yineleyerek; “Ben iki ay önceki demecimde açık ve net bir şekilde şu soruyu sordum. Tekirdağ örgütlerinde görev alıp ta FETÖ terör örgütünden dolayı bugüne kadar kaç kişi tutuklandı. Kaç kişi takipsizlik kararı ile serbest bırakıldı. Cüneyt Yüksel’den bunun açıklanmasını talep ediyorum. Bugüne kadar tek bir açıklama gelmedi. “dedi. 

‘’BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN YANINDAYIZ’’

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Tekirdağ İl Örgütü olarak 12 belediye başkanının yanında olduklarını belirterek; ‘’Bizim belediye başkanlarımız halktan aldığı gücünü yine 2019 Mart’ında da halktan alacak ve yine Tekirdağ halkına hesap verecektir. Biz CHP Tekirdağ İl örgütü olarak 12 belediye başkanımızın yanındayız. Sonuna kadar da yanında olmaya devam edeceğiz. “ şeklinde konuştu.  

“SOKAK AĞZI İLE SİYASET YAPILMAZ’’

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in kullandığı üslubun da yakışmadığını dile getiren Ökten, “Öncelikle Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Cüneyt Yüksel’i kullandığı kelimelerden dolayı şiddetle kınıyorum. Sokak ağzıyla siyaset yapılmaz. Siyasette etkin olacak kişi bir makamı temsil ediyor ise sözlerine, davranışlarına dikkate etmek zorunda. Kullandığı sözler ve davranışlarla da kendi partisinin üyelerini maalesef kötü temsil ediyor. “ dedi. 

ŞAFAK GAZETESİ’NE TEPKİ

Kaptan Şirketler Grubu’nun yayın organı Şafak Gazetesi’nde, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan hakkında çıkan haberlere tepki gösteren CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, “Şafak Gazetesi’nin gerçek basın mensubu etik ilklerinden her geçen gün uzaklaştığını görüyoruz. Son derece yanlı ve maksatlı bir anlayışa sahip olduklarını görüyoruz. Onları buradan kınıyoruz, gerçek anlamda basın etik kuralları çerçevesinde görev yapmaları gerektiğini söylüyoruz. “dedi. 

“TEKİRDAĞ’DA YİNE 12-0 YAPACAĞIZ”

İl Başkanı Ökten, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; “Belediye başkanları halktan aldığı görevi halk adına hizmet ederek kullanırlar. Devlet memuru statüsüyle görev yaparlar ve devletin Sayıştay denetçileri tarafından yaptıkları çalışmalar denetlenir. Bugün Tekirdağ ilimiz Türkiye’de tüm ilçe belediyeleri ve büyükşehiri tamamı CHP olan tek ilimiz. Maalesef iktidar 4 buçuk yıldır bunu hazmedemiyor. Önümüzde 2019 Mart’ında yine seçim var. Biz yine Tekirdağ’da 12’de 12 yaparak yereldeki iktidarımızı sürdüreceğiz. “ifadelerini kullandı. 

“ŞİRKETLERİ KİM BORÇLANDIRDI?’’ 

Ülkenin ekonomik durumu üzerinden eleştirilerde bulunan Ökten, “Türkiye ekonomik krizde duvara çarptı. 2017 Aralık ayı dolar 3.650 bugün 6.500 yaklaşık yüzde 90 devalüasyon. AKP’nin yanlış politikalarından tüm halk ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıyadır. Bu başarısızlıklarını kapatmak adına şuanda gündemi değiştirerek hatalarını başkalarına yükleme gayretindeler. Yerelde belediyelere genelde de yanlış uygulamalarının ve ekonomik sıkıntının yalnızca tek sorumlusu ABD’miş gibi. Şirketleri kim borçlandırdı. Devleti bugüne kadar yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi neden devleti bu denli borçlandırdı. 130 milyar dolardı Türkiye’nin dış borcu şimdi 460 milyar dolar. Bunlar sorulduğu zaman cevap veremiyorlar. Sürekli bir bahane uyduruyorlar. “şeklinde konuştu. 

“İKİ AYDIR CEVAP YOK”

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Cüneyt Yüksel’e iki ay önce sorduğu soruya hala cevap alamadığını belirterek; “Yine FETÖ terör örgütü ile ilgili sürekli bir suçlama içerisindeler. Ben iki ay önceki demecimde açık ve net bir şekilde soru sordum. Tekirdağ örgütlerinde görev alıp ta FETÖ terör örgütünden dolayı bugüne kadar kaç kişi tutuklandı. Kaç kişi takipsizlik kararı ile serbest bırakıldı. Cüneyt Yüksel’den bunun açıklanmasını talep ediyorum. Bugüne kadar tek bir açıklama gelmedi. Umarım önümüzdeki süreçte duyar ve cevap verir. “ dedi. 

‘’CHP’DE SİYASET YAPMAK BİR ONURDUR’’

Ökten sözlerini şöyle tamamladı; “CHP’de siyaset yapmak bir onurdur, ülkeye olan bir borçtur. Vatana olan bağlılıktır. Ülkeye hizmet etmenin aşkıyla biz buralarda görev yapıyoruz. Biz bu ülkenin insanlarının geleceğe daha güvenle bakabilmelerini sağlamak istiyoruz. Fakat Adalet ve Kalkınma Partisi ülkeyi öyle bir noktaya getirdi ki özellikle eğitim ve kültürel anlamda ciddi bir yozlaşma içerisindeyiz. Eğitim alanında çocuklarımız uluslararası yarışmalarda dökülüyorlar. Dün milletvekilimiz Faik Öztrak açıkladı; 2016’ya göre yüzde 80 artışla 113 bin gencimiz bu ülkeyi terk etmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu gençlerin neden ülkeyi terk ettiğini sorgulaması gerek. Ama öyle bir politika izliyorlar ki kendinden olmayana yaşam hakkı vermiyorlar. Biz her şeye rağmen parti olarak ekonomik krizden çıkmak adına Ekonomi Konseyinin toplanmasını istiyoruz. Gelin birlikte bu yükü kaldıralım diyoruz. Biz kimseyi yalnız bırakmıyoruz. Söz konusu vatansa biz her türlü özveri ve gayreti alırız. Bu denli sıkıntılı bir dönemde hayat mücadelesi veriyoruz. Ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. “