Kapaklı Gazetesi - Ekmek fiyatlarındaki artışla ilgili basın açıklaması yayımlayan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, ‘’Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Tekirdağ Halk Ekmek üretimine geçmesini hiç bir kâr amacı gütmeden vatandaşa sunmasını beklemekteyiz.’’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde maliyetlerdeki artış nedeniyle Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği tarafından ekmeğe 25 kuruş zam yapıldı. Artan fiyatlar nedeniyle yeni çözüm önerisinde bulunan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Halk Ekmeği’ uygulamasına geçmesi önerisinde bulundu.

‘’VATANDAŞIN İMDADINA KOŞMAYA DAVET EDİYORUZ’’

Vatandaşın alım gücünün azaldığını kaydeden Bütün, ‘’Geçtiğimiz günlerde artan maliyetler sebebiyle Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından alınan karar doğrultusunda ekmeğe zam yapma gereği duyulmuş, ekmeğin fiyatı 1,25TL'den 1,50TL'ye yükselmiştir. Yurt genelinde yaşanan ekonomik problemler sebebiyle yaşanan işsizlik, iş verenin zamanında maaş ödememesi, kira gideri, şişkin faturalar, kredi kart borçları, banka faiz ödemeleri gibi sebeplerle vatandaşlarımız alım gücü azalmış hatta alım gücünü yitirmiştir. Bu durum karşısında seçimlerden önce Sosyal Belediyecilik sloganları ile vaatlerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımızı vatandaşlarımızın imdadına koşmaya davet ediyoruz.’’ dedi.

‘’HALK EKMEĞİ ÜRETİMİNE GEÇİLMELİ’’

Halk Ekmeği uygulamasına geçilmesi gerektiğini dile getiren Bütün, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Sosyal Belediyecilik halktan almak değil, zor zamanlarda halka nefes aldırmaktır. Sosyal belediyecilik TEKPARK ile halkın sokaklarından park ücreti almak, halkın vergilerini ile açılan su kuyularından kademeli olarak Türkiye’nin en yüksek fiyatları ile su hizmeti yapmak, her yapılan inşaattan otopark ücreti alıp Kapaklı’ya bir kapalı otopark yapmamak değildir. Sosyal belediyecilik halkın en zor zamanın da halkına nefes aldırmaktır. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımızdan sadece halkından para kazanma unsuru olarak görmesinden vazgeçmesini İlçe Belediyelerini de kapsayacak her geçen gün ekonomik sıkıntılarla bunalmış vatandaşlarımıza bir nebze olsun ekonomik rahatlık sağlayacak Halk ekmeğine kavuşmasını ümit etmekteyiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Tekirdağ Halk Ekmek üretimine geçmesini hiç bir kâr amacı gütmeden vatandaşa sunmasını beklemekteyiz.’’

‘’DİKKATE ALACAĞINI ÜMİT EDİYORUM’’

Bütün, sözlerini şu ifadelerle noktaladı; ‘’Böyle bir konunun gerçekleşmesi demek, il genelimizde istihdam alanı sağlayacak yüzlerce kişiye iş fırsatı kazandıracaktır. İlçemizde Siyasi Partilerin halkın dertleri ile gündeme gelmelerini, Halk Ekmek ve bunun gibi halkına hizmet gerçekleştirmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a bu konuda teşvik etmelerini temenni ediyoruz. Ümit ediyoruz ki, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın 2015 tarihinde gündem olan 2,500 metre kare kapalı alan ve 3,000 metre kare açık alana sahip olacak 100 bin ekmek üretilecek Halk Ekmek Fabrikasının kurulmasıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımızın önerimizi dikkate alacaklarını ümit etmekteyiz.’’