Kapaklı Gazetesi - Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı, 3 Olağan Kongresini Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kongrede tek liste ile aday olan Çağlar Bütün, yeniden ilçe başkanlığı görevine getirildi.

Kongreye Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Çığır Doğu Zorlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hüseyin Üretürk, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

DİVAN ÜYELERİ SEÇİLDİ

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kongrede, MHP Kapaklı ilçe başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu. Akabinde divan kurulu üyelerinin seçildiği toplantıda, Divan Kurulu Başkanlığı MHP MYK Üyesi Çığır Doğu Zorlu getirilirken; divan üyeliklerine ise İlker Yücel, Elber Alper Kısıkçılar, Ali Rıza Kuş seçildi.

“RABBİM İKİ CİHANDA DA YÜZÜMÜZÜ YERE DÜŞÜRMESİN’’

Faaliyet raporu ve mali tablo göstergesinin okunup oylamaya sunularak kabul edilmesinin ardından konuşan MHP İlçe Başkanı Çağlar Bütün, katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Bütün, konuşmasında şu sözlere yer verdi; ‘’Kongreler demokrasinin gereği parti içinin terazisidir. Bugün burada demokrasi havasında bir kongre gerçekleştiriyoruz. Görevi aldığımız günden bugüne Kapaklı’da MHP İlçe Teşkilatı’na kurumsal bir yapı kazandırmak için çalıştık ve iyi bir ivme kazandık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olmakla beraber her zaman daha fazlasını yapacağımızın bilincinde ve idrakındayız. Rabbimin bize nasip ettiği bu kutlu sancağı daha ileriye taşımayı ve günü geldiğinde bizden sonra gelecek dava arkadaşlarımızla birlik ve beraberlikte en üst düzeyde yaşandığı bugünkü gibi nasip etsin inşallah. Rabbim iki cihanda da yüzümüzü yere düşürmesin. Rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in kaldırdığı sancağı onurla taşımayı nasip etsin. Türk dünyasının bilge lideri Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin çizgisinden bir an olsun ayırmasın. Davamızı zaferle taçlandırsın. Ülküdaşlarımızı hak yoldan ayırmasın.’’

‘’BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ’’

Merhum MHP Lideri Alparslan Türkeş’i anarak sözlerine devam eden Bütün, ‘’Fitne ve fesattan uzak tutsun. Bütün şehitlerimizi, Başbuğ Alpaslan Türkeş’i, hepimizin ve Türk milletimizin atası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle yad ediyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanları cennet, kabirleri nur olsun. Bugün kongreden çıkacak sonuçla mukaddes bir davanın sorumluluğu üstlenilecek. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendiyle birlikte yol yürüme şerefine naip olunacaktır. MHP’nin 51 yıldır siyasi sürecinin her zaman diliminde Türk milletine, aziz vatana göstermiş olduğu çok büyük bir çaba bulunmaktadır. Bugünlere kolay gelinmemiştir. Bilinmelidir ki MHP ne para babalarının siyaset yapacakları bir yer, ne hayatın hiçbir döneminde ülkücü duruşu göstermemiş bürokratların emeklilik uğraşı değildir” dedi.

“VERİLEN VAZİFELERDE DURMADAN KOŞMAK VAR”

Kongrede bir sonraki konuşmacı MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel oldu. Yücel, “Malumunuz kongrelerimiz 2020 yılı içerisinde pandemi sürecinde yapılmaktadır. Ağustos ayının 9’u itibariyle Samsun İlkadım İlçesinden başlayan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe kongreleri akabinde Malkara, Muratlı, Hayrabolu İlçelerimizde devam etti. Dün Çorlu ve Ergene İlçelerimizde kongrelerini bitirdik. Az önce Çerkezköy İlçemizin kongresi hala devam ettik. Bugün de Kapaklı İlçemizin Kongresini gerçekleştiriyoruz. Görev alan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun Allah yardımcıları olsun. Gerçekten zor bir süreç, zor bir dava yaşanılması ve anlatılması güç olan bir dava bununla mücadele eden arkadaşlarımıza burada yardımcı oldunuz onlara destek olduğunuz için hepinizi şimdiden çok teşekkür ederim. Liderimiz partimizin 8-9 Şubat 2019 tarihinde Adana’da 50. yıl anma programlarında yaptığı konuşmasında şöyle diyor: “1969’dan günümüze kadar her ne sebeple olursa partimize kızmış, küsmüş, darılmış tüm ülküdaşlarımıza Milliyetçi Hareket Partisi için gözyaşı dökenlere Turan için mücadele edenlere, yüreği Kızılırmak için atan tüm arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır.’’ sözlerini kaydetti.

‘’BU DAVA TURAN İÇİN MÜCADELE EDENLERİN DAVASI’’

Ülkücü hareketin yarım asırlık tarihine değinen Yücel, ‘’Tüm arkadaşlarımızı teşkilatlarımıza davamızda görev almaya bekliyoruz her zaman fakat nefisini şahsına teşkilatın önüne koymuş, kendisi için bir şeyler yapıp davasını ikinci plana koymuş şahsi için adım atan arkadaşlarımızla aramıza aşılamayan bir duvar öreceğiz. Bunlar bizim davamızın, bizim vefamızın Milliyetçi Hareket Partisi, ülkücü hareketin kurtuluşu olacaktır. Bu dava sadece bizlerin davası değil. İlçe Başkanımız burada isimleri tek tek saydılar. Geçmiş dönemde, az önce sinevizyonda izledik birçoğunuz belki de gözyaşlarını tutamadı. Bu dava Halil Esendağ davası, bu dava Rahmetli Başbuğ Alpaslan Türkeş’in davası, bu dava Turan için mücadele eden Özbekistan’da yalın kılıç atının üzerinde Rus mitralyözüne karşı koşan Enver Paşa’nın davası, bu dava Mustafa Kemal Atatürk’ün davası. Eğer bir hak varsa onların hakkı var bizlerin değil. Hakkım var demeyeceğiz hak var demeyeceğiz. Vazife var, verilen vazifelerde durmadan koşmak var. Nereye gideceğiz biz nereye davamız 2023’te liderimizin bize emanet ettiği, liderimizin bize emrettiği bölgesinde lider ülke Türkiye davasıdır. Davamız Turan davasıdır, davamız Kızılelma davasıdır, bu davadan da dönüş yoktur. İnşallah ilçelerimizde seçilen ilçe başkanlarımızla, ilçe yönetimiyle, il yönetimleriyle, genel merkezimizle belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz, taşra teşkilatlarımız, kadın kollarımız, ülkü ocaklarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla milliyetçi, ülkücü hareket Türkiye 2023’de lider ülke Türkiye daha sonrada Dünya’ya nizam veren bir ülke haline getirecektir” ifadelerine yer verdi.

TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ

Konuşmaların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu. Ardından tek aday ve tek liste ile seçime gidildi. Mevcut Başkan Çağlar Bütün başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu asil üyeliklere Abdurahman Eraslan, Atakan Duran, Burak Ceyhun, Emrah Emirtekin, Erhan Yalçın, Erol Taş, Ersan Coşun, Gönül Bodur, Güven Öztürk, Hakan Değirmenci, Hayrettin Karamuk, İrfan Ayhan, Mehmet Oğütçü, Nusret Güvercin, Ömer Kılıç, Rıfat Kayabaşı, Sabahattin Altınso, Sercan Ceylan seçildi.

Yönetim kurulu yedek üye listesi ise şöyle: Ahmet Karacaoğlu, Asiye Eraslan, Caner Yıldırım, Davut Çalışkan, Doğan Metin, Engin Aşkın, Erol Öztürk, Fatih Fuat Çalışkan, Fatih Sözübek, Hasan Korkmaz, Hayati Akkoç, Kenan Güreşçi, Köksal Özdemir, Muammer Çemeç, Olcay Korkut, Salih Aydoğdu, Şener Sümbül, Tugay Odunci.