Kapaklı Gazetesi - AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün davetlisi olarak Çerkezköy’e gelen AK parti Tekirdağ İl Yönetim kurulu üyeleri Çerkezköy’de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, muhtarlarla bir araya geldi.

Çerkezköy’de açıklamalarda bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan pandemi konusuna dikkat çekerek, ‘‘Temizlik maske ve mesafe kuralımızı unutmuyoruz. Pandemi dönemi hepimizi çok zorladı. Güzel bir noktaya geldik ancak yine de çok dikkat edelim. COVID-19 ile ilgili uyarılarımızı bir kez de Çerkezköy’den yapmış olalım.’’ dedi.

‘’MUHTARLARIMIZIN SIKINTILARINI ÇÖZECEĞİZ’’

11 hafta 11 ilçe toplantılarının 10’uncusu Çerkezköy’de gerçekleştirildi. Çerkezköy’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, ‘’Muhtarlarımız ile bir araya geldik, mahallelerindeki sorunları sıkıntılarını bizlere aktardılar. Tüm muhtarlarımızın mahallelerindeki sıkıntılarını tek tek not aldık. Çözüm noktaları içinde kurum yetkilileri ile paylaşarak gereğini yapacağız. Çerkezköy’de alt yapı sorunları çok büyük. Özellikle yağmur sularından etkilenen çok mahallemiz olduğunu öğrendik. Sokak hayvanlarımız ile ilgili sorunlar var. Asfalt çalışmaları ile ilgili sorunlar var. En kısa zamanda Çerkezköy’ün tüm sorunlarını gerekli birimlere bildirerek çözümünün de takipçisi olacağız.’’ dedi.

‘’ZULÜM BELEDİYECİLİĞİNİN ÇERKEZKÖY HALKINA YAŞATTIKLARINA İNANAMADIK’’

Özcan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Bugün yine Çerkezköy’de Zulüm belediyeciliğinin Çerkezköy halkına yaşattıklarına inanamadık. Seçim yok diye çalışma yapmayan, millete hizmeti erteleyen, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen bu belediyecilik zihniyeti kınıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sabahları biliyorsunuz erkenden kalkarak işe başlıyormuş fakat, çok çalışmak mı doğru yoksa doğru çalışmak mı önemli. Ne yaptığı belli değil. Belediye yönetmek fabrika yönetmeye benzemiyor. Bu yüzden de belediye çalışmalarında büyük problemler yaşanıyor. Büyükşehir ve ona bağlı işletmelerin faaliyetleri de ortada. TESKİ şu anda büyük bir borç batağında. Sayın başkanın yönetim eksiklikleri, Tekirdağ toplumunun yaşamını büyük risk altına sokmaktadır.‘‘ dedi.

‘’BÜYÜKŞEHİRİN ÇERKEZKÖY KARNESİ’’

16 aylık Büyükşehir Belediye hizmetlerinin karnesine Çerkezköy’den baktıklarını belirten Mestan Özcan belediyenin seçim vaatlerinin bir kısmını sıraladı. Özcan, ‘’Çerkezköy yüzme havuzu projesini burdan sizinle paylaşmak istiyorum. İşin maliyeti 9 milyon 637 bin lira. Sözleşme tarihi 5 Mayıs 2017. İşin bitirilme tarihi 26 Eylül 2018. Bakıyoruz işin bitirilme tarihinin üzerinden yaklaşık 1 yıl gibi bir zaman geçmiş olmasına rağmen halen bitmemiş çalışmalar devam ediyor. Yine bağlık mahallesine köprü sözü verildi. 2020 yılında yapılacak dendi. Bakıyoruz üzerinden 8 ay geçti daha ortada ihalesi bile yok. Atatürk Caddesi’nde yağmur suyu ve içme suyu hattı bu yıl başlayacaktı ancak baktık ki ortada yine hiç bir şey yok. Yine Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinin tam ortasında iki ilçemizin de faydalanacağı otogar için 2 ilçe başkanımız mutabakata varmış, Büyükşehir belediye başkanına bu durum iletilmiş meclisten karar çıkmış ancak ortada gene hiç bir şey yok.’’ dedi.

‘’BÜYÜKŞEHİR VİTESİ BOŞA ALMIŞ’’

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Büyük hayretler içerisindeyiz. Belediyecilik anlamında Çerkezköy’de tam anlamıyla bir rezalet yaşanmaktadır. Halkımız ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyor. Vatandaşlarla her sohbetimizde bizzat bu hayal kırıklıklarını bize aktarıyorlar. Seçim olmadığı için büyükşehir ne yazık ki çalışmıyor, vitesi boşa almış bu kadar da olmaz. Vatandaşımızın size verdiği güveni boşa çıkardınız. Tekirdağ ileri gitmesi gereken yerde maalesef geri gidiyor. Ne yapmaya çalıştığınız belli değil. Büyükşehir belediye başkanlığı size bol geliyor.’’ dedi.

AK Parti İl Başkanlığının Çerkezköy programı, İl Yönetim kurulu toplantısının ardından sona erdi.