Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kapaklı’da da esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ve İYİ Parti Tekirdağ İl Yönetimi ile birlikte ilçeleri gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ikinci durağı Kapaklı oldu. Pınar Bulvarı'nda düzenlenen karşılama töreninde Akşener’i İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimi ile CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve yönetimi karşıladı.

"ESNAFIMIZIN BELİ BÜKÜLMÜŞ DURUMDA"

Kapaklı’ya adım atar atmaz ayağının tozuyla Pınar Bulvarı’ndaki esnafları dolaşan Akşener, çarşı esnafının sorunlarını dinledi.  Esnaf ziyaretlerinde konuşan Akşener, “Esnafımızın durumu çok kötü. Elektrik ve doğalgaz fiyatları esnafımızın ve vatandaşımızın belini bükmüş durumda. Maalesef lüzumsuz gündemlerle vatandaşların sorunları göz ardı edilmeye çalışılıyor. Çiftçilerimizin de durumu aynı. Ben bugün bu sorunlara dikkat çekmek için sizleri ziyaret ediyorum. Bu şikayetlerinizi Salı günü Mecliste grup toplantısında dile getireceğim” ifadelerini kullandı.

"PARAMIZ PULUMUZ YOKTU"

Ardından Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda bir basın açıklaması gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘’Önce bir parti kuruluşu ile yola çıktık. Paramız, pulumuz yoktu ve o dönemde bu işi sırtlayan tüm arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerim imece usulü bu işi sürdürdüler. Seçim zamanında seçime gidemeyeceğimiz söylendi. O dönemde Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettim ve sizlerin önünde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisinin demokrasiye katkısı sonucu seçime gidebildik. İşte o tutum bu işbirliğini getirdi. Bu işbirliği neticesinde İstanbul ile Ankara ağabeyin elinden gitti. Bugün yardım alan, o yardımı teşkilatları ile paylaşan bir kalıcı siyaset olduk.’’ dedi.

"TÜRKİYE'Yİ NORMALLEŞTİRECEĞİZ"

Yeni Kurulan Gelecek Partisi ile Demokrasi ve Adalet Partisi hakkında da açıklamalarda bulunan Meral Akşener, ‘’Şimdi yeni partiler kuruluyor. Ben şahsen ve partim adına olumlu karşılıyorum. Biz her türlü sıkıntıdan geçtiğimiz için bizim arkadaşlarımızın da bu konuda yardımları oldu. İnşallah bundan sonra hep birlikte Türkiye’yi normalleştireceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’AH İLE ABAD OLAN DERT İLE BERBAD OLURMUŞ’’

Son olarak bölgedeki işsizlik sorununa değinen Genel Başkan Meral Akşener, ‘’Biliyorsunuz ben esnaf geziyorum ama hiçbir esnafla iktidarı yeren, partimizi öven bir konuşma yapmıyorum. Burası bir parti binası olduğu için azıcık siyaset yapabiliriz. Türkiye nefes alamıyor. Ben Trakya’da, Kapaklı’da, Saray’da rüyamda görsem böyle bir yoklukla karşılaşabileceğimi düşünmezdim. Hem hukukun üstünlüğü yok, liyakat yok, adalet yok; hem de bu torpil işi özel sektöre kadar gitmiş. Burada o kadar çok işsizlikle karşılaştım ki İç Anadolu bölgesi ne haldedir kim bilir. Ama ah ile abad olan, dert ile berbad olurmuş. Bu sokakta bu kadar ah olması beni şaşkınlığa sevk etti. İnşallah bunu hep birlikte düzelteceğiz.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.