Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ'da üst üste gelen zamlar tepkileri de beraberinde getirdi. Saadet Partisi konuyla alakalı açıklama yaptı. Ulaşımdaki zamlar gündemiyle bir toplantı yapan Saadet Partisi zamları protesto etti.  Konuyla ilgili açıklamada bulunan Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, ‘’Zamlar vatandaşı mağdur ediyor” dedi.

Son olarak geçtiğimiz günlerde ulaşıma gelen zam miktarını ele alan Saadet Partisi Kapaklı ilçe Başkanı Hasan Karakoç, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından zamları ardı ardına sıraladı. Otopark ücretlerine zam yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şimdi de Kapaklı şehir merkezindeki toplu taşıma ücretlerine zam yaptı. Yapılan yeni zamların ardından Kapaklı şehir merkezindeki toplu taşıma ücretleri yeniden belirlendi. Böylece, tam bilet ücreti 2,75 TL’den 3 TL’ye indirimli bilet ücreti de 1,75 TL’den 2 TL’ye yükseltildi” dedi.

‘’İMAMOĞLU’NA NASIL İNDİRİM YAPILIR DİYE SORUN’’

Zamlardan dolayı vatandaşın mağdur olduğunu dile getiren Karakoç, “Bu zamlar halkımızı mağdur etmektedir. Kapaklımızın geneli asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlarımızdır. 4 kişilik bir ailenin ulaşım gideri günlük bir kere gidiş-dönüş olarak hesaplarsak ayda 600 lira yapar.  toplu taşıma kullanan vatandaşlarla bizzat görüşmelerimiz  sebebiyle her gün vatandaşlarımızla iç içeyiz. Vatandaş indirim beklerken bindirim yapılması zulüm olmuştur. Bizler vatandaşlarımızın sesini size duyurmak için bu açıklamayı yapıyoruz. Bize hemen "TEKPARK zarar ediyor" diye bir savunma yapmayın lütfen. Çünkü özrünüz kabahatinden beter. Belediye vatandaşına hizmet için vardır. Belediye kar etmek için çalışmaz. Binlerce öğrencimiz var . Bu kardeşlerimizin mağduriyeti ne olacak. Hiçbir şey bilmiyor ve yapamıyorsanız İBB Başkanı Sayın İmamoğluna sorun, Ulaşımda nasıl indirim yapılır diye. Lütfen vatandaşı mağdur etmekten vazgeçiniz” diye konuştu.

‘’ULAŞIMI RAHATLATACAK BİR GÜNCELLEME YAPINIZ’’

Yetkililere seslenen İlçe Başkanı Karakoç, “Ayrıca ilçeler arası ulaşımdaki ücretler de fahiş ve kaliteden uzak durumdadır. bu konunun da acil ele alınması gerekmektedir. Sizlerin aracılığıyla, UKOME, TEKPARK, Tekirdağ BB Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Meclisine çağrı yapıyoruz. En kısa sürede ulaşım konusunda halkımızı rahatlatacak bir güncelleme yapınız. Halkımızın mağduriyetini ortadan kaldırınız. Hizmet yapmak istiyorsanız işte size hizmet fırsatı” şeklinde konuştu